• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Medie: Nu går Saudi-Arabien efter LFC og Man Utd

Foto: Getty Images

Landet satser på, at nogle af dets private investorer køber de to engelske storklubber.

Af Jacob Quvang

Saudi-Arabien ejer i forvejen Newcastle, og nu kan selveste Liverpool og Manchester United også komme under mellemøstens vinger.

Således er forhåbningen hos en af de helt store kanoner i Saudi-Arabien, at nogle af landets investorer køber de to engelske storklubber.

Det siger Saudi-Arabiens sportsminister, Prins Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, i et stort interview med Sky Sports.

- Jeg håber (at det kan lade sig gøre), hvis der er investorer og tallene giver mening, og at det er en god forretning. Så kan den private sektor eller firmaer fra kongeriget træde til. 

- Premier League er den bedste liga i verden. Alle ser Premier League. Det er den mest sete liga, og der er fans her i kongeriget, som er die hard fans. Så det ville være til gavn for alle

- Jeg hørte også de her spekulationer i nyhederne ligesom alle andre. Jeg har ingen detaljer om nogle af rygterne, der er kommet frem. Men det, jeg kan sige, er, at vi har Messi som ambassadør for turisme i kongeriget, og det har det været til stor gavn, forklarer han. 

Her erkender han også, at det er særligt interessant for landet at tiltrække Cristiano Ronaldo, efter portugiseren har fået kontrakten revet over i Manchester United.

-  Hvem vil ikke have Ronaldo i sin liga? Han er en rollemodel for en masse unge spillere. Ham og Messi, siger Al-Faisal.

Sportsministeren er en af regenten Mohammad Bin Salmans nærmeste folk, så man skal aldrig sige aldrig, selv om spekulationerne vedvarende et salg af Liverpool typisk er gået på, at ejerne fra Fenway Sports Group ikke bare sælger til hvem som helst.