• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Ny på toppen: Han er verdens mest værdifulde

Foto: Getty Images

CIES Football Observatory vurderer, at Manchester City-stortalent har den største transferværdi i verden.

Af Victor Risager

To gange om året udgiver CIES Football Observatory en liste over de spillere med den største transferværdi i verden, og årets anden oversigt har de netop udgivet mandag.

Og her er der en ny mand på toppen i form af Phil Foden fra Manchester City. Han vil ifølge CIES Football Observatory være den spiller i verden, der er allerdyrest at købe lige nu, og de vurderer ham til hele 190,2 millioner euro - svarende til godt 1,43 milliarder kroner.

På listen tilbage i januar var angriberstjernen Marcus Rashford fra Manchester United vurderet som den spiller, der ville være dyrest at købe, men han er nu gledet ned på en tredjeplads. I januar var hans transferværdi ifølge CIES godt 1,24 milliarder kroner, og den er faldet marginalt til 1,19 miliarder kroner.

Foruden Phil Foden fra Manchester City er Marcus Rashford også blevet overhalet af holdkammeraten Mason Greenwood, der har en transferværdi på 1,34 milliarder kroner.

Det er desuden værd at bemærke, at de tre øverste spillere på listen er unge engelske talenter. Der er endnu en englænder i top 10 i form af Mason Mount fra Chelsea, der er den tiende mest værdifulde spiller. Til gengæld misser Jadon Sancho fra Dortmund lige akkurat top 10 og er nummer 11 på listen.

De øvrige spillere i top 10 er Erling Braut Haaland fra Dortmund, Bruno Fernandes fra Manchester United, Frenkie de Jong og Pedri fra FC Barcelona, Alphonso Davies fra Bayern München samt Joao Felix fra Atletico Madrid. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020