• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Premier League: Everton øjner brud på Liverpool-forbandelsen

Foto: Getty Images

Der er flere rekorder og naturligvis masser af håneret og vigtige point på spil, når Everton lørdag tager mod lokal-rivalerne fra Liverpool i Premier League.

Af Torsten Kjems Hansen

Everton har fået en historisk fremragende start på sæsonen med 12 point efter de fire første runder af Premier League-sæsonen. Det har fået de blå fra Liverpool til endelig at tro på noget oprejsning i forhold til lokal-derbyet mod Jürgen Klopps røde hær. 

Vi er klar med 14 nedslag frem mod lørdagens tidlige kamp i Premier League - leveret i samarbejde med spilxperten.com:

- Everton topper Premier League med maksimumpoint efter fire spillerunder – Liverpool er på en delt andenplads med ni point,

- Everton er uden sejr i de seneste 19 Premier League-kampe mod Liverpool – 11 uafgjorte, otte nederlag. Den seneste sejr til Everton ligger tilbage i 2010

- Liverpool er ubesejrede i de seneste 22 møder med Everton i alle turneringer, hvilket er en tangering af Liverpools rekord mod Aston Villa fra 1981-1992.

- Syv af de seneste otte Premier League-kampe på Goodison Park er sluttet uafgjort. Liverpool hentede senest en sejr der i 2016.

- De seneste tre Premier League-møder mellem Everton og Liverpool på Goodison Park er sluttet 0-0. Det er aldrig sket, at det samme opgør er sluttet 0-0 fire gange i træk i den bedste engelske række.

- Det er første gang siden 1989, at Everton fører den bedste engelske række inden et Merseyside-derby. Dengang vandt Liverpool med 3-1 på Goodison Park.

- Everton kan vinde sæsonens fem første kampe for første gang siden 1938/39-sæsonen.

- Liverpool har lukket 11 mål ind i de første fire spillerunder – syv i den seneste runde. I den seneste sæson gik der 13 spillerunder, inden Liverpool havde lukket 11 mål ind.

- Liverpool har tabt fire af holdets seneste otte udekampe I Premier League – vundet tre og spillet en uafgjort.

- Liverpool har ikke tabt to Premier League-kampe I træk siden 2015, da manageren hed Brendan Rodgers.

- Dominic Calvert-Lewin har scoret ni mål I hans seneste seks kampe for Everton i alle turneringer. Det gør ham til øjeblikkelig topscorer i de fem største europæiske ligaer.

- Dominic Calvert-Lewin kan blive den første Everton-spiller til at score I holdets fem første ligakampe i sæsonen siden Tommy Lawton I 1938/39-sæsonen

- Mohamed Salah har scoret 99 mål i 158 kampe for Liverpool i alle turneringer. Hans næste mål vil dermed gøre ham til den 17 spiller i Liverpools historie til at score 100 mål for klubben. 

- På kampdagen er der præcis fem år siden, at Jürgen Klopp stod i spidsen for sin første kampe som manager i Liverpool – 0-0 mod Tottenham

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus