• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Simon Møbjerg Sørensen

René Skovdahl og det vilde skifte til Cardiff

René Skovdahl og det vilde skifte til Cardiff
Illustration

Han havde egentlig bestemt sig for, at han skulle hjem til Danmark, men så fik Ole Gunnar Solskjær job i Cardiff, og René Skovdahl fik én dag til at tænke over et tilbud, der var umuligt at afslå.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Den 3. oktober 2013 sagde René Skovdahl sit job i Molde op. Efter to år i jobbet som assistenttræner for Ole Gunnar Solskjær havde danskeren brug for at komme hjem til sin kone og to teenagedøtre, der var blevet boende i Danmark, da Skovdahl tog til Norge. Og sådan gik det så for Skovdahl, der også begyndte at tænke over jobmulighederne i Danmark. Men så blev Ole Gunnar Solskjær præsenteret i Cardiff, og så gik det stærkt.

- Det var planen, jeg skulle blive i Danmark, og jeg havde for eksempel også givet en udbetaling på en bil, som jeg ville købe, men så ringede Ole Gunnar dagen efter, han var blevet præsenteret i Cardiff. Han sagde, at han rigtig godt kunne bruge mig herovre, og han spurgte, om han på nogen måde kunne overtale mig til at overveje det. Han gav mig en dag til at sove på det, men han vidste jo godt, at jeg havde en drøm om at komme til Premier League, og så ringede jeg til ham dagen efter og sagde: "Okay, vi gør det." Og så fik jeg jo aldrig brug for den bil.

- Han bad mig om allerede at være her to-tre dage efter, så jeg pakkede to kufferter, sagde farvel til det liv jeg troede, jeg skulle leve i Danmark og tjekkede ind på et hotel i Cardiff, siger René Skovdahl til tipsbladet.dk.

Den tidligere Molde-assistent fik titlen som fysisk træner, som han også havde en overgang i Brøndby. I Premier League er den bare noget helt andet. I Cardiff indebærer den, at han bliver chef for syv mand, der sammen med Skovdahl tilrettelægger og analyserer spillernes fysiske træning. Alle spillere har en gps på sig, når de træner, så der er læssevis af data, der bliver behandet i den fysiske sektor.

Samtidig sidder René Skovdahl med på bænken under kampene sammen med blandt andre assistenttræner Mark Dempsey, first team coach Danny Keough og selvfølgelig Solskjær selv. Skovdahl står til rådighed hele vejen og trækker på samme hammel som de andre trænere i forsøget på at opnå det mål, der hedder redning og ny sæson i Premier League.

- Det handler først og fremmest om at overleve. Det er vores projekt, og jeg ser det bestemt som muligt, så vi kan sagtens lykkes med det. Vi skal have nogle point på kontoen i de næste kampe, hvor vi møder nogle af de nemmere modstandere, så vi skal kende vores besøgelsestid, men når det er sagt, så ved vi også, at der ikke er nemme kampe i Premier League.

Kampen mod Swansea i lørdags var én af dem, der ikke var nemme, selv om Cardiffs arvefjender havde været inde i en stime med flere dårlige end gode resultater, og selv om de havde fyret Skovdahls fætter Michael Laudrup og gode ven Morten Wieghorst i ugen op til. Alligevel vandt Swansea 3-0 og skubbede Cardiff ned på næstsidstepladsen.

- Vi fik noget arbejdsro, da Michael blev fyret i ugen op til kampen. Det tvang os selvfølgelig til at tænke ekstra over, hvad de ville gøre i kampen. De greb egentlig ikke kampen anderledes an, end vi havde regnet med, men vi var ikke, hvor vi skulle være og tabte desværre.

- Men det var en fantastisk kulisse og en fantastisk stemning at tænke tilbage på, selv om jeg selvfølgelig havde glædet mig helt enormt til at komme til Swansea og hilse på min fætter Michael og min gode ven Morten Wieghorst, og jeg er ærgerlig på deres vegne, men de kender gamet, og jeg er sikker på, at de nok skal dukke op i et spændende job igen i fremtiden. Ligegyldigt hvad havde det ikke ændret på den præmis, vi kom dertil med, og det var, at vi skulle have de tre point. Det lykkedes så desværre ikke.

Når nu René Skovdahl kender Michael Laudrup og Morten Wieghorst godt, er det nærliggende at tro, at han konsulterede dem, inden han takkede ja til jobbet i Wales, hvor de to danskere havde arbejdet i noget tid, men Solskjærs korte svarfrist og fortroligheden i det tilbud, han havde fået, fik ham til at holde sine overvejelser til de nærmeste.

- Jeg drøftede de her ting med min nærmeste familie, og det var rigeligt for mig. Det er heldigvis begavede mennesker, og så har jeg jo en far (Ebbe Skovdahl red.), der kender den her verden rigtig godt. Det var yderst få mennesker, jeg delte mine overvejelser med, for der er også en fortrolighed i sådan noget, så hvis jeg endte med at sige nej, så var det godt at have delt det med så få som muligt, siger Skovdahl, der heller ikke lod den megen virak omkring ejer Vincent Tan, og dennes fyring af sportsdirektør Iain Moody og manager Malky Mackay, fylde for meget.

- Jeg vil ikke lade mit indtryk af nogen mennesker påvirke af medierne. Jeg har mødt Vincent Tan, og han virker som en yderst begavet person, og så er det jo Ole Gunnar, der har peget på mig, og det er ham, jeg skal arbejde tættest sammen med. Det er begrænset, hvor mange der kender dit navn som dansker, og jeg kunne ikke sige nej til at få opfyldt min drøm om Premier League.

Cardiff, Ole Gunnar Solskjær og René Skovdahl møder Aston Villa i Premier League i aften.

Superliga

Mere Superliga

Fokus