• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Røverkøb: 10 største PL-stjerner med kontraktudløb

Foto: Getty Images

Der kan være stor erfaring at hente, hvis man kigger på, hvilke Premier League-spillere der har kontraktudløb til sommer.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

I et marked der stadig er præget af coronakrisen, er det nok de færreste klubber, der har råd til at gå ud og handle dyrt denne sommer.

Og er du en klub, der er nødt til at tænke kreativt, fordi midlerne ikke er uanede, så er der her gode råd at hente.

Med hjælp fra transfermarkt.de har tipsbladet.dk taget et kig på, hvem de 10 mest værdifulde spillere, der har kontraktudløb til sommer, er. Vi har vurderet det ud fra spillerens oplyste markedsværdi, der fortæller, hvilken pris de normalvis ville kunne handles for.

10. Andros Townsend, Crystal Palace
29 år, kantspiller

Værdi: 60 millioner

Crystal Palaces 29-årige kantspiller Andros Townsend kommer med ikke mindre end 241 Premier League-kampe under bæltet. Han er to gange tidligere blevet købt for 115 millioner kroner af henholdvis Newcastle i Tottenham og af Crystal Palace i Newcastle. Denne sommer kan man hente ham kvit og frit, selvom han har spillet 32 PL-kampe med et mål og fire assists til følge. Derudover har han 13 engelske landskampe på cv'et.

9. Patrick van Aanholt, Crystal Palace
30 år, venstre back

Værdi: 60 millioner

En anden Crystal Palace-spiller, der kan hentes gratis denne sommer, er den hollandske venstreback Patrick van Aanholt, der har været i London-klubben siden sommeren 2017. Den 30-årige forsvarsspiller skal nok kunne hjælpe de fleste klubber med sin erfaring fra 212 Premier League-kampe. Derudover har han også erfaring fra det hollandske landshold, for hvem han har spillet 13 kampe.

8. Jeffrey Schlupp, Crystal Palace
28 år, venstre kant

Værdi: 67 millioner

Og sørme om ikke der er udsalg i Crystal Palace, for på 8. pladsen finder vi endnu en af deres spillere. Denne gang er det den tysk-ghanesiske alt-mulig-mand på venstrekanten Jeffrey Schlupp. Den 28-årige venstrefodsspiller er noteret for 171 Premier League-kampe, og han var en del af det Leicester-hold, der overraskende vandt Premier League i 2016. Også han har erfaring med landsholdsfodbold med 19 af slagsen for Ghana.

Både Christian Benteke og Jeffrey Schlupp kan hentes på en fri transfer i Crystal Palace

7. Christian Benteke, Crystal Palace
30 år, angriber

Værdi: 67 millioner

Den sidste Crystal Palace-spiller på denne liste er det belgiske monster Christian Benteke, der har nettet 9 gange i 29 PL-kampe denne sæson. Tilbage i sommeren 2015 betalte Liverpool hele 346 millioner kroner for ham, men allerede sæsonen efter blev han sendt videre til Crystal Palace for 232 millioner. 145 kampe og 32 mål senere kan den 30-årige angriber nu hentes kvit og frit. I alt er han noteret for 81 mål og 22 assists i PL over 254 kampe.

6. Romain Saiss, Wolves
31 år, centrale forsvar

Værdi: 74 millioner

Den 31-årige marokanske forsvarsspiller Romain Saiss er til dem, der gerne vil have en venstrebenet centerforsvarsspiller på holdet. Han kom til Wolves tilbage i 2016 for bare 30 millioner kroner, men hans markedsværdi afspejler i den grad, hvilken betydning han har haft for klubben i den tid. I de tre sæsoner han og klubben har været i Premier League, er det blevet til 78 kampe, hvilket betegner at han primært har været brugt som reserve.

5. Joshua King, Everton
29 år, angriber
Værdi: 74 millioner

Den norske angriber Joshua King kom til Everton så sent som i februar i år, men allerede nu kan han være på vej videre. Bare et år tidligere var han på radaren i Manchester United. Det er han nok ikke efter 11 kampe denne sæson uden mål. Kigger man på hans karriere, så ved han dog godt, hvor målene står i Premier League. Han kommer med et målsnit på et mål hver 3,5 kamp.

Ryan Bertrand er en rutineret herre på listen over gratis spillere.

4. Ryan Bertrand, Southampton
31 år, venstre back

Værdi: 74 millioner kroner

Den engelske venstreback har allerede været ude og sige, at han vil søge nye udfordringer, når hans kontrakt udløber. Over 22.000 PL-minutter gør ham til en af de mest rutinerede Free Agents på markedet, og med sine 31 år er der formentlig stadig et par funktionelle sæsoner tilbage i ham. Derudover er han også noteret for 19 engelske landskampe. Arsenal meldes interesseret, og det er måske ikke helt ude i hampen.

3. Eric Garcia, Manchester City
20 år, centrale forsvar

Værdi: 149 millioner kroner

Han er formentlig Barcelona-spiller, når den nye sæson begynder, men endnu er intet offentliggjort, og derfor er der reelt stadig en mulighed for, at en anden klub kan snuppe den talentfulde forsvarsspiller. Den 20-årige spanier er blot noteret for 18 Premier League-kampe, men gør han det bare nogenlunde stabilt, så er han et røverkøb på en fri transfer.

2. Sergio Agüero, Manchester City
32 år, angriber

Værdi: 186 millioner kroner

Sergio Agüero forlader også Manchester City til sommer, og også her er FC Barcelona i førersædet. Der er nok heller ikke mange andre klubber, der kan følge med hans lønkrav. Men i ham får man også en gedigen målscorer - når han er klar. Med sine 32 år kan han vise sig at koste mere, end hvad han giver igen.

Med en markedsværdi på 35 millioner euro er Wijnaldum er værdifuld herre, der kan hentes gratis.

1. Georginio Wijnaldum, Liverpool
30 år, centrale midtbane

Værdi: 260 millioner kroner

Liverpools hollandske midtbanespiller har overraskende ikke valgt at forlænge sin aftale endnu, og som med de to tidligere nævnte spillere er det Barcelona, der lokker. Han har vundet alt med Liverpool, og han er heller ikke en billig herre, selvom han kan hentes gratis. Spørgsmålet er, hvor højt han er på Barcelonas prioriteringsliste, da klubben nok ikke kan få alle de spillere, de vil have, medmindre de formår at skille sig af med en række af deres nuværende spillere.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020