Video : Tipsbladet
Premier League

Roser Christian Eriksen: Klubbens største transfer

Thomas Frank ser tilbage på Christian Eriksens halve sæson i Brentford, hvor den danske landsholdsstjerne efterlod et særdeles positivt indtryk.

Han var med til at blive italiensk mester med Inter i sommeren 2021, men efter hjertestoppet mod Finland under EM måtte Christian Eriksen ikke længere spille i Serie A, da den danske stjerne havde fået indopereret en hjertestarter. 

Og halvanden måneds tid efter den officielle afsked med Inter stod det klart, at Christian Eriksen ville rykke retur til Premier League, da den tidligere Tottenham-profil skiftede til Brentford på en fri transfer. 

Der var tale om lidt af et scoop for danskerklubben, og her to år senere er Thomas Frank ikke i tvivl om, at Eriksens ankomst var noget helt særligt. 

- Det var nok den største signing i Brentfords nyere historie. Jeg har en personlig forbindelse til ham. Jeg trænede ham i et år på Danmarks U17-landshold, da han var 15 eller 16 år, siger Thomas Frank til Eurosport.  

- En anden god historie var, at min søn ringede til mig i oktober og sagde 'far, du bør hente ham' og jeg sagde 'ja, måske har du ret'. På det tidspunkt havde han ikke meddelt, hvad han ville gøre, og så meddelte han vist i december, at han ønskede at spille fodbold igen. Og der ringede min søn til mig igen og sagde 'far, det er nu'. Okay. 

- Når man ser en spiller, som jeg trænede, da han var 16 år, og som jeg derefter talte med og fulgte, også på landsholdet, og 14 år senere trådte han så ind ad døren, 30 år gammel. Rutineret, selvsikker, ydmyg og en leder på sin egen måde. Det var en rigtig god oplevelse. 

Efter et halvt år i Brentford skiftede Christian Eriksen til Manchester United, men Thomas Frank udtalte for nyligt til Tipsbladet og flere andre danske medier, at Christian Eriksen altid vil være velkommen tilbage i Brentford

Christian Eriksen, der har halvandet år tilbage af kontrakten med Manchester United, har ikke fået spilletid i de seneste tre ligakampe.