Foto: Alamy
Premier League

Så meget vil Tottenham have for Højbjerg

Pierre-Emil Højbjerg er røget ud i kulden i Tottenham, der er klar til at lade ham gå for cirka 200 millioner kroner til sommer.

Pierre-Emile Højbjerg kigger mere fodbold, end han spiller fodbold i Tottenham.

I de seneste syv kampe er han startet på bænken, hvor det kun er blevet til sammenlagt 59 minutters fodbold for den 28-årige danske midtbanekriger. Med en kontrakt, der løber ud til sommer næste år, er Tottenham derfor også åbne for at slippe danskeren nu til sommer.

Hovedpersonen selv er da også ved at være træt af at kigge på fodbold. Det gav han klart udtryk for over for Tipsbladet og den øvrige presse efter Danmarks sejr mod Færøerne i sidste uge. 

- Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med, hvad der foregår i klubben. Det er ikke nogen hemmelighed, men det er heller ikke noget, jeg laver ramaskrig om. Jeg kan lægge mit hoved på puden velvidende, at jeg giver det, jeg skal for at vise træneren, han skal tro på mig. Sådan er det ikke for tiden, og det er træneren, der må forklare hvorfor.

Men han bliver næppe gratis at hente, selvom flere klubber prøvede allere i januar. 

Dengang stod danskerens høje løn i vejen for at blandt andre Atletico Madrid og Juventus, der ellers var kædet sammen med danskeren, kunne hente ham, men nu har Tottenham selv sat et konkret prisskilt på Pierre-Emile Højbjerg. 

Et prisskilt, der ifølge en rapport fra Football Insider, lyder på mellem 20-25 millioner pund, der altså svarer til mellem 175 og 215 millioner kroner. 

Pierre-Emile Højbjerg skiftede til Tottenham for 120 millioner kroner fra Southampton tilbage i 2020. Her står han indtil videre noteret for 177 kampe, hvilket er det højeste antal kampe han har spillet for den samme klub i løbet af sin karriere, der blandt andet også har budt på ophold i Schalke, Bayern München og Augsburg. 

Næste opgave Højbjerg, hvis han ellers får lov at spille, er på søndag klokken 19:00 mod Nottingham Forest.