• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Obaida El-Itr

Sådan skal Manchester United besejre City

Foto: Getty Images

Wayne Rooney opfordrer Manchester United-manager Erik ten Hag til at ændre formation mod Manchester City i FA Cup-finalen.

Af Obaida El-Itr

Manchester City - med manager Pep Guardiola i spidsen - har været i forrygende form på det seneste, og det er svært at pege på et hold, der kan hamle op med Erling Haaland, Kevin de Bruyne og co.

Den 3. juni skal ærkerivalerne Manchester United forsøge at gøre det onde ved City, når de to klubber brager sammen i FA Cup-finalen.

Hvordan skal Erik ten Hags tropper slå City?

Spørger man den tidligere United-stjerne og nuværende DC United-manager Wayne Rooney, kræver det blandt andet en formationsændring.

- Jeg ville sætte United op i 4-4-2-formation med Martial og Rashford i toppen og en meget solid midtbane bag dem: Casemiro i midten med Christian Eriksen, eller Scott McTominay. Og så Bruno Fernandes og Fred på siderne. Jeg vil gerne holde afstanden kort mellem mine otte forsvarende spillere, skriver Rooney blandt andet i sin klumme på The Times.

- Alle i fodbold ved, at hvis du får en god blok på otte spillere, som er disciplinerede og gør det godt, er det meget svært at nedbryde dit hold. United har haft et par succesoplevelser mod City i de seneste år, hvor de har spillet på kontraangreb - ofte med Rashford og Martial i front.

United slog torsdag Chelsea med 4-1 og sikrede sig dermed Champions League-fodbold i næste sæson.

De røde djævle har vundet FA Cuppen 12 gange.