Premier League Lars Gram-Hanssen

Sadio Mané melder ud: Det er sandt og det er trist

Foto: Getty Images

Det er et trist faktum, at det er 27 år siden, at en afrikansk spiller senest vandt Ballon d'Or. Sådan lyder det fra Sadio Mané forud for Champions League-finalen.

Af Lars Gram-Hanssen

Ingen afrikansk spiller har vundet Ballon d'Or siden 1995, hvor den daværende AC Milan-stjerne George Weah vandt prisen. 

Og det er en trist kendsgerning, lyder det nu fra Liverpool-stjernen Sadio Mané, der ses som en favoritterne til at snuppe Ballon d'Or i denne sæson. Forud for lørdagens Champions League-finale mod Real Madrid blev Sadio Mané således spurgt, om afrikanske spillere ofte bliver forbigået på uretfærdig vis i Ballon d'Or-afstemningen.

- Det er sandt. Når I siger det, hvad kan jeg så selv sige? Det er trist. Det her trofæ, det her Africa Cup of Nations-trofæ er et af de af de største for mig personligt. Det er det største trofæ, jeg har vundet i mit liv, lyder det således, ifølge Daily Mail, fra Sadio Mané. 

- Det er helt sikkert trist, at en afrikansk spiller ikke har vundet Ballon d'Or siden George Weah. Det er specielt at vinde Champions League. Jeg har en chance for at spille den [finalen, red.] igen, og vi har en chance for at vinde, da vi har et stærkt hold. 

Sadio Mané vil ikke lægge skjul på, at det vil være kæmpestort at vinde Ballon d'Or.

- For mig vil det være endnu mere specielt at få en anden bonus, som Ballon d'Or er. Jeg ville blive den lykkeligste spiller i verden. 

Lørdagens Champions League-finale mod Real Madrid kan potentielt blive Sadio Manés sidste kamp i Liverpool-trøjen. Senegaleseren, der rygtes kraftigt til Bayern München, har således meldt ud, at han vil udtale sig om sin klubfremtid efter Champions League-finalen. Det kan du læse om HER.