Video : Tipsbladet
Premier League

Schmeichel revser toptræner: Jeg fatter det ikke

Peter Schmeichel er ude med riven, da den danske målmandslegende slet ikke forstår Mikel Artetas beslutning.

Aaron Ramsdale spillede samtlige af Arsenals Premier League-kampe i sidste sæson, men den engelske keeper risikerer nu at ryge ud på bænken i London-klubben. 

Arsenal har nemlig hentet David Raya i Brentford, og dermed er der lagt op til en interessant duel om rollen som førstemålmand i denne sæson. 

Ifølge Peter Schmeichel har Arsenal-cheftræner Mikel Arteta dog foretaget en yderst tvivlsom beslutning ved at hente en rival til Ramsdale. 

- Jeg fatter det virkelig ikke. Jeg forstår ikke, hvordan en træner når frem til den konklusion, at det er en glimrende ting at have konkurrence på målmandspositionen, siger Peter Schmeichel til BBC Radio 5 Live

- Målmandspositionen er meget reaktiv. Man kan ikke skabe noget selv. Man er nødt til at vente på, at tingene sker. Nu beder man sin målmand om at bevise, at han er bedre end den anden. Det betyder, at han (Ramsdale, red.) nu skal til at gøre noget aktivt. Og det ønsker man ikke. 

Ifølge Peter Schmeichel har Mikel Arteta nu skabt en situation, hvor begge målmand står i en usikker rolle. 

- Det er den eneste position på banen, hvor man bare vil have stabilitet. Når man har en konkurrencesituation, så spiller han også kampene for sig selv og for sin position. Og jeg forstår det ikke. Man skaber en masse usikkerhed i dem begge, siger den tidligere Manchester United-keeper. 

- Man har to målmand, der kæmper om pladsen, og dermed skaber man også potentielt en dårlig stemning i omklædningsrummet, fordi der er den her direkte konkurence mellem to målmænd, som enten spiller eller ikke gør. 

Peter Schmeichel argumenterer endvidere for, at både Ramsdale og Raya nu vil være bange for at begå fejl, hvilket ikke er et sundt udgangspunkt.