• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Scholes hylder Eriksen: Det perfekte eksempel

Foto: Getty Images

Manchester United-legenden Paul Scholes er fuld af beundring for Christian Eriksen.

Af Lars Gram-Hanssen

Christian Eriksen er efter skiftet til Manchester United blevet sammenlignet med klublegenden Paul Scholes, hvilket den danske landsholdsstjerne tidligere på ugen udtrykte stor glæde over

Og noget tyder på, at også Paul Scholes synes godt om sammenligningen. I et interview med sin tidligere holdkammerat Gary Neville har Paul Scholes således forklaret, at han har en forkærlighed for intelligente spillere. Scholes blev herefter bedt om at give sit syn på Christian Eriksen. 

- Forrygende. Det perfekte eksempel på en spiller, der bruger sin intelligens og spiller med hjernen. Han ved, hvor han er på banen, og han ved, hvor andre folk er på banen, lød svaret fra Paul Scholes. 

Samtalen bevægede sig herefter over i midtbanespilleres tendens til at spille bolden bagud til forsvarsspillerne. 

- Det er det problem, jeg har spottet. De tabte en kamp, og det er lidt hårdt at sige om Scott [McTominay, red.] og Fred, men de spillede bare bolden bagud hele iden. Man taler om spillere, der modtager bolden med ryggen til målet, at så er det den eneste vej, de kan gå. Man bør være halvt vendt, så man kan se både sine forsvarsspillere og sine angribere. Man ser Casemiro gøre det. Eriksen gør det hele tiden, lød det fra Scholes. 

- Ved det mål, de scorede imod Arsenal, modtog Eriksen bolden, mens men var halvt vendt rundt, hvorefter han afleverede til Fernandes, der også var halvt vendt, og så scorede Rashford. Det er sådan nogle små ting, der bare irriterer mig, for hvis du spiller for Manchester United, så bør du være i stand til at gøre det. Det må man kunne forvente.

Christian Eriksen er indtil videre noteret for otte kampe i Manchester United-trøjen.