Foto: Getty Images
Premier League

Smadrer Leicester 100 år gammel rekord mod Manchester City?

Vi er klar med optakts-nedslag til søndagens kamp mellem Manchester City og Leicester.

Leicester er et af fem hold med maksimumpoint efter de to første runder af Premier League-sæsonen og har sendt hele syv scoringer i kassen, hvilke sammen med oprykkerne fra Leeds er flest i ligaen.

Nu gælder det udekampen mod Manchester City, der kun er noteret for en kamp i sæsonen - 3-1-sejren ude over Wolverhampton.

Kampen har på papiret hele pakken i forhold til underholdning og ganske store chancer for flere scoringer.

Vi er klar med 10 optakts-punkter til lørdagens kamp i samarbejde med Spilxperten.com:

- Manchester City har vundet seks af deres seneste syv Premier League-kampe mod Leicester - seneste nederlag var 1-2 i 2018-19-sæsonen.

- Leicester har tabt de seneste fire Premier League-kampe på udebane mod Manchester City - seneste sejr var i mesterskabs-sæsonen 15/16. Den nuværende stime på fire nederlag er den længste på udebane mod et andet hold siden august 1961.

- Manchester City har aldrig tabt deres første hjemmekamp i sæsonen i de seneste 25 sæsoner i den bedste engelske række - 16 sejre og ni uafgjorte. 

Læs også:Presset Guardiola: Tvunget til at bruge akademi-spillere

- Leicester har aldrig vundet tre kampe træk fra sæsonstart i den bedste engelske række. Den seneste gang Leicester præsterede det overhovedet var tilbage i 1992/23 i Englands næst bedste række.

- Manchester City er ubesejret i de seneste 11 Premier League-hjemmekampe - 10 sejre, en uafgjort. I samtlige 11 kampe har Manchester City scoret mindst to gange.

- Manchester City har vundet de seneste syv hjemmekampe på Etihad Stadium med imponerende 26-1 i målscore.

- Manchester City har været foran med mindst to mål ved pausen i de seneste seks Premier League-kampe. Det er i sig selv en rekord for Premier League.

- Manchester Citys Kevin De Bruyne har haft part i 13 mål i hans seneste 10 Premier League-kampe fra start - syv scoringer og seks assists. Kun i to af de 10 kampe har han ikke været involveret i scoringer. En af dem var mod Leicester i februar 2020.

Manchester Citys Gabriel Jesus har scoret i fire af hans seneste fem Premier League-kampe mod Leicester (fire mål). Kun mod Everton har Jesus scoret flere mål - nemlig syv styks.

Læs også:Mandagens rygtebørs: Real Madrid og Liverpool slås om Mbappe

- Leicesters Jamie Vardy har i alt scoret fem og lavet en assist i hans seneste otte møder med Manchester City i Premier League. Han er også den eneste spiller til at score et hattrick mod et hold trænet af Pep Guardiola - det skete i 4-2-sejren over City i december 2016.

- Manchester City har vundet 34 af 35 Premier League-kampe, hvor Gabriel Jesus har scoret, hvilket svarer til 97,1 procent. I de seneste 32 kampe i træk, hvor Jesus har scoret, er det blevet til City-sejr.

Stillingen i Premier League:

Læs også:Lørdagens rygtebørs: Crystal Palace vil bruge Sørloth-penge på Brentford-profil

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Arsenal vil handle dyrt i Spanien

Læs også:Barnerumper eller veteraner: Så meget Europa-erfaring har FCM-spillerne