Video : Tipsbladet
Premier League

Tidligere SL-stjerne kan afløse Salah i Liverpool

Liverpool har angiveligt fundet afløseren for Mohamed Salah, hvis han skulle forlade klubben til fordel for Saudi-Arabien.

Mohamed Kudus var her, der og alle vegne i den danske Superliga.

Snart kan han være i Liverpool. I hvert fald mener fodboldekspert og tidligere venstre back i klubben, Jose Enrique, at den tidligere FC Nordsjælland-stjerne på mange måder er den perfekte afløser for Mohamed Salah, hvis han skulle forlade Liverpool.

- Mohamed Kudus er én spiller, jeg tror vil være en perfekt afløser for Salah. Allerede sidste sommer ville jeg have sagt det samme, og nu spiller han selvfølgelig virkelig godt for West Ham, lyder det fra den tidligere Liverpool-spiller til The Mirror.

Ligesom Mohamed Salah render Mohamed Kudus også rundt med et giftigt venstre ben, og nu kender den tidligere FC Nordsjælland-spiller efterhånden også Premier League. I hvert fald har han vist et imponerende niveau gennem hele sæsonen med 17 mål på 42 optræneder i denne sæson. 

Begge dele kan derfor tale for at det måske slet ikke er så urealistisk endda, at Kudus kan havne i Liverpool, såfremt Salah drager videre til Saudi-Arabien. 

Kudus er dog ikke det eneste navn, der har været oppe at vende i Liverpool. Det samme har Crystal Palaces Ebere Eze og Bayern Münchens Leroy Sane. 

Ifølge Luis Enrique er det da slet heller ikke utopi at tro, at Mohamed Salah drager mod Mellemøsten. Han mener nemlig, at den egyptiske verdensstjerne allerede har aftalt et skifte til Saudi-Arabien, hvor Al-Ittihad angiveligt skulle stå klar med et gigantisk beløb. 

- Hvis det rigtige tilbud kommer, så tror jeg at Salah vil forlade Liverpool, fordi jeg faktisk tror, at han havde tænkt sig at skifte allerede i sommer, hvor de fik tilbudt 200 millioner pund (1,7 milliarder kroner), og det var et reelt tilbud, afslutter Enrique.

Mohamed Kudus kom til West Ham sidste sommer for 320 millioner kroner, hvor han skrev under på en kontrakt frem til 2028. Det bliver derfor ikke helt billigt for Liverpool at fravriste ham London-klubben, men et salg af Mohamed Salah vil med al sandsynlighed være mere end rigeligt til at finansiere sådan en transfer.