Video : Tipsbladet
Premier League

Trænede Liverpool: Dansker springer ud som sanger

Thomas Grønnemark, der tidligere har været ansat som indkasttræner i Liverpool, er nu sprunget ud som sanger.

Fra træner i Liverpool til sanger.

Det er en karrierevej, som de færreste har taget, men det har danske Thomas Grønnemark, der i fem år var ansat som indkasttræner under Jürgen Klopp i Liverpool.

Selvom Thomas Grønnemark i sommeren 2023 stoppede som indkasttræner i Liverpool, så er han stadig aktiv som indkasttræner, men nu har CV’et fået en ny tilføjelse.

Den danske træner er nemlig sprunget ud som sanger, og hans første sang, ”C-Complicated Love”, får premiere den 7. juni.

I et interview med Tipsbladet fortæller Thomas Grønnemark, hvor den nye karrierebeslutning stammer fra. 

- Jeg har ikke lavet professionel musik før, men jeg har sunget hele mit liv, og jeg synger en til to timer om dagen.

- Jeg har skrevet sange hele mit liv, og da jeg for mange år siden var i militæret, der skrev jeg også kompagnisange og sådan noget. Jeg skriver hele tiden sange, for jeg synes bare, det er mega fedt.

- Sidste år fik jeg så kontakt med en, der hedder Rune Braager, som er en rigtig, rigtig dygtig producer, der har arbejdet med Sanne Salomonsen, Joey Moe og Brian Rice. Han har også arbejdet med Carly Rae Jepsen, der lavede den mest spillede sang i 2011 ”Call me maybe”.

- Jeg havde en snak med ham, og så sagde han til mig, at hvis jeg ville sende noget musik til ham, så skulle jeg bare vide, at hvis det var dårligt, så ville jeg få det at vide, og hvis det var middelmådigt, så ville jeg også få det at vide. Og hvis jeg ikke ville kunne klare det, så skulle jeg ikke sende noget. Det var ret fair, fortæller Thomas Grønnemark.

Selvom selvtilliden er stor, så krævede det alligevel lidt mod, før Thomas Grønnemark trykkede send på mailen til Rune Braager.

- I efteråret fik jeg så taget mig sammen til at sende noget til ham. Jeg var skide nervørs. Men så svarede han tilbage, at han syntes, det var megagodt.

- Så gik vi i studiet sidst på året, og i foråret fik vi skruet det sidste sammen, og så kommer der en single den 7. juni. ”C-complicated Love” hedder den, så det glæder jeg mig helt vildt til, siger Grønenmark, der kalder sangen et pophit:

- Vi er ude i en popsang. Det skal være noget, man skal kunne synge med på. Jeg forestiller mig, at man står til en koncert eller på et stadion. Dem der kan lide den, de får en følelse af, at det er godt at synge med på, fortæller han.

Selvom Thomas Grønnemark nu drømmer om også at kunne slå igennem som musiker, så er der stadig fuld gang i arbejdet som indkasstræner.

Det er ikke længe siden, han var afsted for at træne en af årets Champions League-finalister.

- Jeg var i Dortmund i marts, hvor jeg var nede at træne dem i tre dage. Jeg trænede Bundesliga-holdet, og så trænede jeg også U23 og U19, fortæller han.

Thomas Grønnemarks CV er imponerende. Han var i seks år på atletiklandsholdet, fire år på bobslædelandsholdet, har haft verdensrekorden i indkast, og nu skal sanger altså også tilføjes.