Premier League Troels Bager Thøgersen

Transferdommen: Dansk indkøb i PL til 1,7 mia.

Foto: Getty Images

Dansker har været i gang med store og vilde indkøb.

Af Troels Bager Thøgersen

Transferdommen er fra Tipsbladet fredag

Det er noget af en dosmerseddel.

Danny Ings, Leon Bailey og Emiliano Buendía sidste sommer, Lucas Digne fra kriseramte Everton og kriseramte Philippe Coutinho fra kriseramte FC Barcelona her i januar er tæt på at have kostet en milliard kroner alene i transfers.

I sidste sæson lagde man trods coronakrisen omtrent 750 millioner kroner ud for Ollie Watkins, Bertrand Traoré, Emiliano Martínez, Morgan Sanson og Matty Cash, og det er altså alene i transferbetalinger, hvortil der kommer flere hundrede millioner kroner i løn om året.

Det er selvfølgelig Aston Villa, jeg her har fokus på, og ikke mindst klubbens tekniske direktør Johan Lange, der har været en af hovedkræfterne i den ambitiøse og dyre kurs, siden Aston Villa headhuntede ham i FC København i begyndelsen af august 2020.

Det hører naturligvis med til historien, at Villa solgte Jack Grealish til Manchester City for 875 millioner kroner for fem måneder siden, men det er alligevel markant, hvor mange penge, Villa har brugt med transferudlæg for over 1,7 milliarder kroner, siden Lange kom til.

Cheftræner (nej, ikke manager, den funktion er uddøende i Premier League) Dean Smith blev afskediget i november og erstattet med Steven Gerrard, og nu øges presset for at få præstationer ud af de dyre indkøb med en nuværende 13. plads med 23 point i 20 kampe, hvilket er under par trods salget af ikonet og omdrejningspunktet Grealish.

Leon Bailey har haft en svær start med flere tvungne pauser på grund af skader, Bertrand Traoré har heller ikke ramt sæsonen, men med Digne og Coutinho ombord er forventningen helt klart, at Villa kommer til at se opad snarere end nedad i anden halvdel af sæsonen.

Det danske islæt er i det hele taget til at få øje på i disse år med en række spillere og trænere i Brentford, Johan Lange og Frederik Leth i Aston Villa, Rasmus Ankersen og Henrik Kraft som nyslåede medejere af Southampton og de landsholdsspillere og talenter, der er i andre klubber. Og det skal blive virkelig interessant at se, om folkene uden for banen også kan bruge idéer fostret i Danmark til at spille sig nærmere den stenrige top i Premier League i stedet for ”bare” at jagte handler og fordele, så man kan præstere over evne i midten eller bunden af tabellen.