Video : Tipsbladet
Premier League

Uanset FA Cup-resultat: United fyrer Ten Hag

Erik ten Hag ser ud til at skulle pakke sit kontor ned efter lørdagens kamp.

Manchester Uniteds hollandske cheftræner Erik ten Hag har på det seneste været genstand for spekulationer om en fyring, og nu ser det altså ud til, at storklubben har besluttet sig for, at FA Cup-finalen lørdag bliver hans sidste kamp.

Det skriver det store engelske medie The Guardian.

Her bliver der peget på, at det kommer til at ske uanset, hvordan finalen mod Manchester City kommer til at ende. Det vil være en beslutning, som vil være det mest betydningsfulde skridt, som den nye medejer Sir Jim Ratcliffe har taget siden han kom ind i klubben i december.

Det lader også til, at deres endelige placering i denne sæson har stor betydning for valget. Her endte de på ottendepladsen, som er deres laveste placering i den bedste engelske række siden 1990.

Endvidere bliver det forklaret, at ledelsen ikke vil lade sig påvirke af resultatet af én kamp med hentydning til FA Cup-finalen, som er deres sidste chance for at komme med i Europa i næste sæson. 

Næste skridt for United vil nu være at finde deres næste cheftræner, som skal arbejde indenfor den struktur, som klubben er i gang med at implementere. I den forbindelse menes Thomas Tuchel, der er på vej væk fra Bayern München som favorit.

Der skulle dog også have været afholdt samtaler med den nu tidligere Chelsea-cheftræner Mauricio Pochettino.

Ten Hag har foruden resultaterne været kritiseret for sine indkøb, hvor danske Rasmus Højlund ikke er gået fri, men særligt brasilianske Antony bliver beskrevet som en kæmpe skuffelse. Han kostede dem 750 millioner kroner.

Siden Alex Ferguson forlod Manchester United i 2013 har klubben haft fem på posten samt to som midlertidige.