• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

United-helt efterforskes for racisme: Risikerer karantæne

Foto: Getty Images

Det engelske fodboldforbundet (FA) har bedt Edinson Cavani om en forklaring efter, at Manchester United-angriberen lagde en historie ud på Instagram, som flere har opfattet som racistisk.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Edinson Cavani blev det helt store helt med sine to mål i Manchester Uniteds comeback mod Southampton søndag. Efter kampen takkede uruguayaneren en fan, der lykønskede ham med kampen

"Gracias Negrito (tak, sorte, red.)" skrev Cavani som svar på sin Instagram.

Ifølge flere engelske aviser kan angriberen nu risikere en straf fra FA for sit sprogbrug.

Overfor The Telegraph bekræfter det engelske fodboldforbund, at de er blevet gjort opmærksomme på opslaget, og at de vil bede Cavani om en forklaring.

Læs også:Senegalesisk VM-helt død: Blev kun 42 år

Både The Mirror og The Sun har publiceret et skærmbillede af Instagram-opslaget, der er lagt ud i historiefunktionen på det sociale medier. Opslaget er dog siden blevet slettet.

I august lavede FA nye retningslinjer og regler for rascistiske ytringer og handliner. Ifølge disse kan rascisme straffes med seks til 12 kampes udelukkelse. Rascisme på sociale medier straffes dog en smule mildere og 'kun' op til seks kampe.

Ifølge de engelske aviser kan Instagram-opslaget koste Cavani tre kampes karantæne.

Cavanis landsmand Luis Suarez blev straffet for rascisme, da han spillede i Premier League i 2011. Den daværende Liverpool-spiller brugte ifølge en FA-rapport ordet "negro" om Manchester Uniteds Patrice Evra og blev udelukket i otte kampe. Han forsvarede sig med kulturforskelle og at udtrykket var et slang for "kammerat/ven" i hjemlandet.

Læs også:Søndagens rygtebørs: Argentinsk stjerne vil videre og får top-agent

Der findes flere tidligere tilfælde af opslag på de sociale medier, der har ført til udelukkelse. Sidste år fik Manchester Citys Bernardo Silva én karantænedag efter at have lagt et billede op af en karakter, der bliver brugt i reklame for en kakao-drik. Portugiseren sammenlignede figuren med sin holdkammerat Benjamin Mendy, og det blev opfattet som rascistisk af FA.

Også Tottenhams Dele Alli blev tidligere på året straffet med en spilledags karantæne, efter han havde postet en vittighed om coronavirus på de sociale medier.

Læs også:Edison Cavani blev den store helt i dramatisk United-sejr

Læs også:Lørdagens rygtebørs: City vil kapre Inter-stjerne

Læs også:Dansker smadrer al modstand - er Premier Leagues luftkonge

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus