• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mads Bye Marboe

United-keeper hylder Schmeichel: En af mine helte

Foto: Getty Images

Peter Schmeichel fylder lørdag 60 år, og den tidligere keeper har efterladt et stort aftryk på fodbolden.

Af Mads Bye Marboe

Fredag var det sønnen Kasper Schmeichel, der var med til at kvalificere Danmark til EM, men i slutningen af 1990'erne var det Peter Schmeichel, der var en stjerne i europæisk fodbold.

Lørdag fylder den tidligere keeper 60 år, og i den forbindelse er Schmeichel blevet hyldet af både tidligere og nuværende spillere.

En af dem er den engelske målmand Tom Heaton, der har spillet for både Aston Villa og Manchester United, som Schmeichel også nåede at repræsentere. Han siger til Uniteds hjemmeside, at Schmeichel har sat et stort aftryk på fodboldverden.

- Et utroligt et, vil jeg sige. 60 år er selvfølgelig en milepæl for ham, og for mig er det lidt en overraskelse, for jeg voksede op med at se ham. Jeg elskede at se ham og den aura, han bidrog med til målmandsgerningen.

- Det er én ting; han var virkelig til stede bag bagkæden, hvilket kunne påvirke hele holdet. Det var uden tvivl en vigtig ting. Man kan også kigge på, hvordan han gjorde sig bred med sine stjerneformede redninger, sandsynligvis fra en baggrund i håndbold, og hvordan han udbredte det.

- Det har udviklet sig nu, og man ser det ofte i moderne målmandsspil, at hænderne og benene spredes ud til siden - især i 1v1-situationer. Så han har uden tvivl sat sit aftryk, men jeg synes også bare, at han toppræsterede. Han havde utrolig succes for en af de største klubber i verden, så ja, hans eftermæle er utroligt.

Heaton uddyber, at Schmeichel er en af hans helte.

- Han har stadig en fantastisk forbindelse til denne fodboldklub. Han bekymrer sig stadig dybt om den. Jeg forsøger at bruge nogle af hans kvaliteter, og han har påvirket mit spil en smule. Han har utvivlsomt sat et stort aftryk på fodbolden, og han er en af mine helte. Han var en, man så op til, og jeg nød virkelig at se ham spille.

Peter Schmeichel skiftede fra Brøndby til Manchester United i 1991.