Premier League Victor Risager

Vild topkamp: Ekspert har fidus til Liverpool

Foto: Viaplay

En spændende Premier League-sæson, hvor der venter endnu en tæt kamp om guldet. Her har Niels Christian Frederiksen fra Viaplay fidus til Liverpool.

Af Victor Risager

Premier League blev sparket i gang fredag aften, og det venter en sæson, hvor man godt kan forvente en tæt og yderst spændende kamp om guldet.

Manchester City og Liverpool er to af verdens absolut bedste mandskaber og kæmpede om guldet helt indtil sidste spillerunde i sidste sæson, og siden har begge hold hentet nye stjerner til. Så der er lagt op til en vild topkamp, mener Viaplay-ekspert Niels Christian Frederiksen, der har særlig fidus til sidste sæsons nummer to.

- Topkampen bliver lige så vild som den har været de andre år. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Det er med afstand de to bedste hold i Premier League, og der er et stykke ned til nummer tre, hvem det så end bliver.

- Men topkampen bliver tæt, og den her gang har jeg lidt fidus til Liverpool. Jeg synes, de har gjort det godt i sommer, både spillemæssigt og transfermæssigt, siger Niels Christian Frederiksen.

Det skyldes ikke mindst tilgangen af angriber Darwin Nunez fra Benfica, som er en giftig tilføjelse til et allerede fantastisk angreb.

- Darwin Nunez er kommet til og har givet noget håb om, at man har fået fat i den 9er, man har manglet, fordi Roberto Firmino har været mere en falsk nier. Nu har man fået en rigtig målscorer, som kan blive noget Edinson Cavani eller Luis Suarez-agtigt noget, og så ved vi, hvor godt det kan være.

- Man har også lukket aftalen med Mohamed Salah, så der er kommet noget ro på, og det tror jeg er vigtigt. Der er også Luis Diaz, der kom flot ind i foråret og kan blive endnu bedre, og Harvey Elliott, der nu er skadesfri. Jeg synes, de står med et rigtig, rigtig godt fundament, og de vil så gerne være mestre. De er bygget til at vinde det engelske mesterskab, og det handler for dem om at vinde mesterskab, vurderer Viaplay-eksperten.

Manchester City løb imidlertid med titlen i sidste sæson foran Liverpool og har vundet ligaen i fire af de seneste fem sæsoner. Og så har de hentet stjerneangriberen Erling Haaland, som har scoret mål på samlebånd i Bundesligaen for Borussia Dortmund.

Men han skal måske bruge lidt tid på at tilvænne sig Premier League, mens en anden titel måske bliver Citys hovedfokus, spår Niels Christian Frederiksen.

- Hvad angår City, så synes jeg, at min kollega Jesper Simo kom med nogle gode argumenter i vores optaktsprogram. De har spillet uden en egentlig angriber, så det kommer til at løfte dem, at Haaland kommer til. Jeg tror bare, at indkøringsperioden for Haaland kommer til at tage længere tid, end vi regner med. Det bliver ikke så nemt for ham at lave sine mål i England, hvor der ikke er så meget plads og tid, og hvor man spiller en anden type fodbold end i Dortmund. City spiller over for etablerede forsvar, og det skal han vænne sig til med sine store bevægelser.

- Noget andet er også, at jeg tror, at Manchester City går efter succes i Champions League, og at holdet er blevet lidt forringet af salgene af Zinchenko og Sterling. Jeg forstår ikke, at man har skilt sig af med de to spillere, men der må være en strategi om det. Det er også et super godt hold, men jeg tror, at Liverpool står bedst, men det bliver meget, meget tæt, siger han.

Liverpool indleder sæsonen lørdag klokken 13.30 mod Fulham, mens Manchester City først skal spille søndag klokken 17.30 mod West Ham. Begge kampe kan ses på Viaplay. 

Har du planer om en fodboldtur til nogle af Europas store ligaer? Så tjek portalen Visit Footbal, hvor du kan sammenligne tilbud og priser for ture til Premier League, Bundesligaen, La Liga og Serie A