Video : Tipsbladet
Premier League

Vild udvikling: Dansker tæt på Wembley-finale

Lukas Engel troede, at han havde fået sin største drøm opfyldt i Vejle, men nu kan han snart stå over for Mohamed Salah i en finale på et fyldt Wembley.

For under et år siden spillede Lukas Engel for Silkeborg i den danske Superliga, men snart kan han spille en ligacup-finale mod Liverpool foran et fyldt Wembley. 

Arbejdet skal dog lige gøres færdigt for Middlesbrough. De vandt den første af i alt to semifinaler i Carabao Cup mod Chelsea med 1-0, og allerede næste uge skal billetten til finalen bookes på Stamford Bridge. 

Det var da også en speciel oplevelse for Lukas Engel, der sent vil glemme kampen mod Chelsea.

- Det var helt sikkert én af de største kampe i min karriere. Det er specielt, at man spiller to kampe, men kampen på Stamford Bridge bliver endnu større, for der bliver det hele afgjort, fortæller den tidligere Silkeborg-profil til Tipsbladet. 

Og selvom returkampen bliver noget af en mundfuld for Middlesbrough, har Lukas Engel allerede sat kryds i kalenderen den 25. februar til finalen på Wembley. 

- Jeg tænker, at vi har gode chancer for at gå i finalen. Vi har givet os selv et godt udgangspunkt, men returkampen bliver en helt anden kamp. Chelsea kommer med alt, hvad de har. De kommer til at overfalde os fra første sekund, så det skal vi være klar på. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Lukas Engel tror på at Middlesbrough kan gå hele vejen til finalen på Wembley. Foto: IMAGO / NurPhoto 

Det stod dog langt fra skrevet i stjernerne, at Lukas Engel skulle drive det så langt med fodbolden. Faktisk rækker det også ud over hovedpersonens egen fantasi.

- Det er gået sindssygt hurtigt. Fra at være en spiller i periferien i Vejle, til at gå ind og spille hver weekend i Superligaen for Silkeborg, til nu at stå i en semifinale, hvor chancerne for at gå hele vejen til Wembley er gode. Det havde jeg nok ikke turdet drømme om, hvis jeg skal være helt ærlig.

Håber på Salah i finalen
I finalen kan Middlesbrough se frem til at møde Liverpool, der vandt første semifinale mod Fulham med 2-1 og derfor allerede står med det ene ben på Wembley.

Og hvis det skulle gå så vidt, bliver det samtidig et møde med Mohamed Salah, der efter alt at dømme skal spille direkte overfor Lukas Engel. 

- Han er en kæmpe stjerne. En af de bedste i nyere tid i Premier League. Det bliver en hård opgave, og det bliver en af de fede udfordringer. 

Er det en opgave, man glæder sig til eller frygter man den også lidt? 

- Haha, jeg tror det er lidt en blanding. Mest af alt er det en spiller, man ville glæde sig til at møde. Det er også en spiller, man ville glæde sig til at måle sig med, fortæller Lukas Engel til Tipsbladet og uddyber:

-  Det er en balance mellem at have respekt for det, men samtidig stole på ens egne evner. Jeg er sgu også en god spiller, og jeg kan også godt være med på det niveau. Det er præcis dét, man drømmer om, når man vokser op. Det bliver en fed udfordring. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Lukas Engel kan stå direkte overfor Mohamed Salah i Carabao Cup-finalen på Wembley den 25. februar. Foto: IMAGO / News Images

"Der krævede bare en lortekamp" 
Det lignede ellers ikke, at den 25-årige dansker ville slå igennem i Middlesbrough. I sin første tid i klubben var han nemlig tynget af ydre omstændigheder, erkender en ærlig Lukas Engel over for Tipsbladet. 

- Min start var præget af frygten for ikke at slå igennem og ikke leve op til de forventninger, som andre måtte have. Specielt klubben, der har hentet mig, men også fansene. Men jeg har altid troet på, at jeg nok skulle slå igennem. 

Hvordan ændrede du på det?

- Det krævede bare lige, at jeg havde en lortekamp mod Sheffield Wednesday, hvor det gik op for mig, at jeg måtte ændre nogle ting mentalt, fortæller Engel. 

Samme billede kan man i virkeligheden tegne om Middlesbrough. Efter syv kampe i Championship stod holdet uden sejre og med blot to point, hvilket placerede dem under nedrykningsstregen. 

Men så tog Middlesbrough skeen i den anden hånd, og nu ligger man på en tiendeplads med kun ét point op til top-6, der giver adgang til at spille om at rykke op i Premier League. 

- Vores sæsonstart var ikke særlig god. Vi tabte flere kampe, end vi vandt, men selvom det gik skidt, har vi altid troet på, at vi nok skulle få det vendt. Det var bare et spørgsmål om tid, siger Lukas Engel og tilføjer:

- Vi har kvaliteten, og jeg synes også, at vi har mulighederne for at komme i Premier League. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Lukas Engel har efter en dårlig start i Middlesbrough spillet sig ind i varmen under Michael Carrick. Foto: IMAGO / Pro Sports Images

Fra Fremad Amager til Premier League?
Og hvis man var i tvivl om, hvor stort det ville være for den tidligere Superliga-spiller at rykke op i Premier League, så kan man godt tro om igen. 

- Er du sindssyg mand! Da jeg startede på professionel plan i Fremad Amager, var min drøm at spille i Superligaen. Den drøm gik i opfyldelse i Vejle, og da jeg røg til Silkeborg, var min drøm at komme til England. Nu er jeg i Middlesbrough, og hvis vi skulle rykke op i Premier League, ville det bare være endnu en drøm, der går i opfyldelse.

I spidsen for Middlesbrough står en mand i form af Michael Carrick, der om nogen kender til, hvad det kræver at spille i Premier League. 

- Han har prøvet meget og han har et flot cv. Det er også en spiller, jeg har set i fjernsynet, da jeg voksede op. Han er et forbillede for mange, når han har spillet på det niveau, han har. Han er en sindssyg dygtig træner.

Alligevel har Lukas Engel aldrig været starstruck over Michael Carrick, der står noteret for 481 kampe i Premier League, men det kender han til gengæld flere andre, der har. 

- Mine venner og familie kan godt være starstruck over ham på mine vegne. Jeg har nogle venner, der er Manchester United-fans, og de er helt oppe at køre over det. 

Og selvom Michael Carrick stoppede sin aktive karriere tilbage i 2018, har han ifølge Lukas Engel ikke glemt, hvordan man spiller fodbold. 

- Ja, nogle gange kan han godt være stand-in i en position, men han er ikke med, når vi spiller possession. Han har været en dygtig spiller, og han mister det sgu nok aldrig, og man kan godt se, at han stadig godt kan spille, afslutter Lukas Engel over for Tipsbladet. 

Lukas Engel har kontrakt i Middlesbrough frem til sommeren 2027. I denne sæson står han noteret for 26 kampe under Michael Carricks vinger med ét mål til følge.