• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Lasse Sylvest Mikkelsen

Agent afslører: Derfor forlod Laudrup Barcelona

Foto: Getty Images

Michael Laudrup er en af de få, der har taget den kontroversielle tur fra Barcelona til Real Madrid, nu fortæller hans agent Bayram Tutumlu, hvad der skete.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Det vakte løftede øjenbryn, da Michael Laudrup tilbage i 90'erne brød med FC Barcelona for i stedet at tage til ærkerivalerne fra hovedstaden Madrid.

Der har længe været talt om, at den danske teknikker havde oparbejdet et anstrengt forhold til klubbens daværende træner, Johan Cruyff, der er lidt af en legende i klubben.

Dengang var der iskold stemning mellem de to, afslører Bayram Tutumlu i B.T.'s podcast "Transfervinduet".

- Michael udviklede et dårligt forhold til Johan Cruyff, der så sig sur på Laudrup og ikke engang ville hilse på ham.

- Så jeg gik til Real Madrids præsident, Ramon Mendoza. Han skulle på valg, og han kunne kun vinde, hvis han tog en af Barcelonas vigtigste spillere til Real Madrid. Og Barcelonas bedste spiller var Michael Laudrup, fortæller han.

Dengang hed Barcelonas præsident Josep Núñez, og han var ifølge Tutumlu særdeles glad for sin danske spiller, men han turde ikke skille sig af med Johan Cruyff, og så er resten historie.

Real Madrid fik fingrene i Michael Laudrup og vandt efterfølgende det spanske mesterskab og brød Barcelonas dominans i La Liga.

Bayram Tutumlu fortæller også, at forholdet mellem Michael Laudrup og Johan Cruyff blev bedre gennem årene, og i 2012 anbefalede den hollandske legende endda danskeren, da der skulle findes en erstatning for Pep Guardiola på trænerposten.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020