Video : Tipsbladet
La Liga

Billig frikøbsklausul: Storklubberne står i kø

Han har en forholdsvis billig frikøbsklausul i sin nuværende kontrakt.

Den blot 17-årige midtbanespiller Gavi er lige for tiden på mange fodboldselskeres læber. 

For ikke nok med, at han har spillet sig ind i varmen i FC Barcelona, så fik han også debut for det spanske A-landshold, da de onsdag spillede mod Italien i UEFA Nations League. 

De flotte præstationer kaster naturligvis en masse opmærksomhed af sig, og med Gavis alder taget i betragtning bliver interessen kun endnu større. 

Ifølge det spanske medie El Nacional har flere storklubber fået øjnene op for spanieren, der eftersigende har en frikøbsklausul i sin nuværende kontrakt med FC Barcelona på blot 50 millioner euro. Det svarer til godt og vel 372 millioner kroner, hvilket altså vurderes til at være en billig pris for så åbenlyst et talent. 

El Nacional skriver, at klubber som Paris Saint-Germain, Liverpool og Manchester United skulle følge Gavis situation tæt, og klubberne skulle være parate til at indløse frikøbsklausulen, hvis ikke Barca når at forlænge med stortalentet. 

Yderligere skriver mediet, at den catalanske klub arbejder hårdt på at lave en ny aftale med Gavi, hvori frikøbsklausulen vil lyde på hele 500 millioner euro. 

Gavi har i denne sæson spillet fem La Liga-kampe for FC Barcelona.