To danskerscoringer da Betis vandt målrigt Sevilla-derby

Både Simon Kjær og Riza Durmisi kom på måltavlen, da Sevilla og Real Betis krydsede klinger i La Liga

Der var gjort klar til et af de mest intensive hadeopgør, da Sevilla lørdag aften tog imod Real Betis på Ramón Sánchez Pizjuán. Her var der danskere i startopstillingen hos begge hold, da Simon Kjær startede i midterforsvaret hos Sevilla, mens Riza Durmisi startede som venstreback for Real Betis. Det var samtidig også den første ligakamp for den nye Sevilla-træner Vincenzo Montella. Det skulle dog vise sig ikke at blive den bedste start i for den tidligere AC Milan-træner

Kampen lagde ud med lyn og torden, og vi var stadig i kampens første minut, da gæsterne fra Bettis bragte sig foran. Fabian Ruiz samlede bolden op lidt udenfor feltet i højre side, og fik på flot vis dirigeret bolden i mål uden chance for Sergio Rico i Sevilla-målet.

Efter 13 minutter fik Sevilla dog udlignet, da Wisam Ben Yedder kom først på et frisparksindlæg. Han får prikket til bolden, så den sejler over Betis-keeper Antonio Adán. Målet fik fansene på Ramón Sánchez Pizjuán til at gå amok, og de hjalp måske til, at Sevilla satte sig lidt mere på kampen efter det udlignende mål.

At de to hold virkelig ikke kan lide hinanden så man flere gange, da der blev lavet nogle heftige tacklinger. Spillerne lå ofte i græsset, selvom dommeren ikke kastede om sig med gule kort. Hele 32 frispark blev der begået i kampen, hvilket førte til 9 gule kort. De fleste af disse blev dog givet til Betis mod slutningen af kampen.

Efter 22 minutter bragte Betis sig foran igen, da Zouhair Feddal headede målet til 1-2 i nettet. Simon Kjær så ikke for godt ud i situationen, da det var ham, der havde til opgave at dække Feddal op. Han slap dog alt for let fri af danskerens opdækning.

Simon Kjær gjorde dog skaden god igen fem minutter før pausen. Et indlæg blev slået ind i feltet, som Franco Vázquez når op til. Bolden blev højt op i luften, og Simon Kjær sled sig frem så han kom først på bolden og headede den ind i kassen. En rigtig flot aktion af den blonde dansker, der fik lydniveauet på stadion til at stige igen.

Målet indledte en lille belejring af Real Betis’ målfelt, hvor Sevilla presse gevaldigt på. Bolden ville dog ikke ind mere i første halvleg, hvorfor de to hold gik til pause ved stillingen 2-2 efter en fremragende gang underholdning i første halvleg.

Inden halvleg fortsatte tacklingerne, men chancerne blev færre. Mere af spillet foregik på midten af banen. Men det virkede til Betis havde et overtag, som bare ventede på at blive udnyttet. Og pludselig så tog fanden pludselig ved Real Betis, der scorede to mål på tre minutter. Og det første af dem var endnu en danskerscoring.

Da der var spillet 63 minutter sendte Ryad Boudebouz et indlæg ind mod det lille målfelt. Her kom Riza Durmisi spurtende og sendte bolden i mål til kæmpe jubel for ham og holdkammeraterne. Det var et flot mål af den danske back, og det indledte fem minutters vanvid.

To minutter senere blev Sergio Leon stukket i dybden, og han udplacerede iskoldt målmanden ved at sende en flad afslutning af sted mod den fjerneste stolpe. Sevilla nægtede dog at give op, og efter 67 minutter fik Simon Kjærs makker i midterforsvaret Clément Lenglet får headet et indlæg i nettet.

De tre mål på fem minutter gav stillingen 4-3, som også længe så ud til at blive kampens resultat. Sevilla lykkedes ikke med at lægge et stort nok tryk mod slutningen af kampen, hvor trætheden også meldte sig hos begge hold. I de allersidste sekunder fangede indskiftede Christian Tello Sevilla i en omstilling efter en dødbold. Det tidligere Barcelonatalent løb mod mål, udplacerede målmanden og gjorde det til slutresultatet 5-3

Dermed sluttede det højintense lokalopgør med en sejr til Riza Durmisi Og Real Betis, der med sejren rykkede op på 8.-pladsen i La Liga. For Sevilla betyder nederlaget, at de forbliver på 5.-pladsen.