Få minutter fra første triumf: Baskere stjal trofæ fra Braithwaite

Martin Braithwaite må fortsat vente på at kunne løfte sin første pokal i Barcelona-trøjen.

FC Barcelona og den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite havde søndag aften mulighed for at vinde den spanske Super Cup, hvor de mødte Athletic Bilbao i finalen.

Det ville samtidig blive det første trofæ for Braithwaite i den catalanske storklub, og selvom det længe så ud til, at det ville blive sådan, så måtte han alligevel gå fra banen uden nyt sølvtøj til det enorme pokalskab inde i klubbens museum på Camp Nou.

I de sidste minutter af kampens overtid stod der stadig 2-1 til Barcelona efter to scoringer af franske Antoine Griezmann - mens baskernes første mål blev sat ind af Oscar de Marcos, og det skulle altså ikke blive det sidste.

Efter et frispark fra højresiden af banen kom Asier Villalibre først på bolden og sendte den resolut i netmaskerne, hvor forsvarsspillerne ikke kunne afværge indlægget, og Barca-målmand Marc André Ter Stegen kunne ikke komme frem.

Det var desuden bare få minutter efter Braithwaite var kommet på banen i stedet for Ousmane Dembele, og dermed blev det altså til en del flere minutter på banen, end han nok selv havde håbet på.

I den forlængede spilletid var det tilsyneladende Bilbao-mandskabet, der havde mest overskud, og bare fire minutter inde i opgørets ekstra-tid sendte Inaki Williams bolden stensikkert i kassen til 3-2, som altså blev kampens resultat.

Som om det ikke var nok, så blev Messi smidt ud til sidst i kampen for at slå en modstander.

Barcelona var kommet i finalen ved at slå Real Sociedad med 2-1, mens Athletic Bilbao havde slået Real Madrid ud - ligeledes med en 2-1-sejr.

Det er tredje gang i Athletics historie, at de vinder den spanske Super Cup. De to foregående gange var i 1984 og i 2015.