• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Anders Dehn

La Liga-spiller: Har en inderlig drøm om at slutte af i AGF

Foto: Getty Images

Hvis ellers han selv kan vælge, vil Jens Jønsson gerne slutte karrieren i AGF. Hvis barndomsklubben altså vil have ham til den tid.

Af Anders Dehn

Da Jens Jønsson skiftede AGF ud med Konyaspor for fire år siden, gjorde han det delvist for at få slået benene væk under sig - og derefter se, om han kunne finde nye ben at stå på. Det kunne han.

Jønsson blev så stor en succes i Tyrkiet, at La Liga-klubben Cadiz hentede ham i sommer. Så nu møder han hold som Atlético Madrid, Real Madrid og FC Barcelona, sidstnævnte på lørdag.

Den løbestærke århusianer har til fulde fået de oplevelser i udlandet, han søgte. Så spørgsmålet er, hvilke oplevelser han gerne vil have i resten af sin karriere.

Læs også:Står foran en af karrierens største kampe: Dansker skal stoppe Messi

- Så meget som muligt. Det har altid været min tilgang til det, siger han.

- Men jeg er glad for de rammer, jeg har fået her, og føler egentlig, det er lidt frustrerende, at jeg ikke kan udleve det helt på grund af corona. Ét: livet i Sydspanien. To, hvilket er det mest væsentlige: fodbolden her og oplevelserne derigennem. Stadioner, fans og så videre.

- Lige nu fokuserer jeg bare på, at vi skal overleve. Det er trods alt også det, jeg er ansat til. Så kan jeg forhåbentlig få et normalt år i klubben næste år, og så må vi se derfra. Så har jeg ét år tilbage af min kontrakt, og så må vi se, om klubben stadig vil have mig, og om jeg skal videre. Det spekulerer jeg faktisk ikke så meget på.

Læs også:Straffespark annulleret efter 13 VAR-gennemsyn: Jeg er semi-chokeret

Indtil videre tyder alt på, at Jens Jønsson og co. nok skal overleve, selv om de er oprykkere. Cadiz ligger på sjettepladsen i La Liga og har ét point ned til netop Barcelona, som altså er modstanderen i den kommende kamp.

Men selv om Jønsson ikke har nogen planer på mellemlangt sigt, har han allerede afklaret med sig selv, hvordan han gerne vil slutte karrieren. Hvis han altså selv kan vælge.

I så fald skal han hjem til Århus.

- Jeg leger da med tanken, og hvis man kunne skrive en semi-romantisk historie, så ja. Så kunne jeg rigtig godt tænke mig at slutte den af med nogle gode år i AGF.

- Omvendt er der forhåbentlig rigtig mange år til, og jeg ved jo ikke, hvor min karriere tager mig hen. Det kan være, jeg ikke er klar til at vende hjem, før jeg er 33-34 år, og så kan det altså også være, at AGF ikke synes, at jeg har så meget at bidrage med. Det ved jeg ikke.

- Men jo, jeg har da en inderlig drøm om, at det godt kunne slutte der, siger Jens Jønsson.

Læs også:Ny landsholdsspiller imponerer: Vi kan få brug for ham i mange kampe

Læs også:Jens Jønsson efter landsholdsdebut: Jeg har været på en halvlang rejse

Læs også:Fra én yderlighed til en anden: Jønsson udtaget til landsholdet under begravelse

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus