• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Nikolaj Kesting

Præsident: Messi-exit ikke økonomisk beslutning

Foto: Getty Images

La Ligas præsident, Javier Tebas, går i rette med Barcelonas forklaring om, hvorfor Lionel Messi blev nødt til at forlade klubben.

Af Nikolaj Kesting

Ifølge La Liga præsidenten, Javier Tebas, kunne Messi exit fra FC Barcelona have været undgået. 

Det skriver mediet Goal, der citerer spanske Sport, der har et længere interview med præsidenten. 

Blandt andet siger han, at det vil stå klart ved næste regnskabsoffentliggørelse, at Barcelona kunne have beholdt argentineren.  

- Jeg diskuterede det med Laporta (hvordan Messi kunne blive, red.) personligt over telefonen og med hans bestyrelsesmedlemmer. Der blev overvejet muligheder, hvis problemet var økonomisk. Hvis det har været på grund af noget andet, kan jeg ikke sige god for det, siger Tebas. 

At argentineren forlod den spanske liga gjorde også ondt på Tebas, der påskønner, når de spanske klubber tiltrækker de bedste fodboldspillere i verden. Det var for eksempel tilfældet, da både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo spillede i klubben.

- Måske har Messi afsked været en smule mere smertefuld, fordi jeg personligt ser ham som verdens bedste. Han havde ikke fortjent den afsked, hverken fra Barca eller La liga. 

- Jeg tror, at vi vil se med de finansielle tal, som Barcelona offentliggør i næste sæson, om Messi virkelig kunne være blevet eller ej. Og selv om jeg respekterer beslutningen, så skal man sige tingene, som de er. Det var ikke en økonomisk beslutning. Det er jeg sikker på, siger Javier Tebas. 

Præsidentens kritik af Barcelona går blandt andet på, at klubben var tæt på at acceptere den store La Liga-aftale med kapitalfonden CVC Capital Partners. Det ville have givet Barca et stort økonomisk beløb. 

I sidste ende takkede klubben dog nej ligesom Real Madrid. Læs mere om hele den økonomiske situation ved Messi skifte her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020