• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Mads Bye Marboe

Wass og Valencia slog lokalrivalerne i sæsonåbneren

Foto: Getty Images

Valencia, med Daniel Wass i startopstillingen, vandt søndag aften 4-2 over Levante i La Liga.

Af Mads Bye Marboe

Valencia har været igennem en turbulent sommer, hvor der er blevet skiftet ud på trænerposten, og hvor flere af de bærende kræfter har forladt holdet.

Utilfredsheden med klubejer Peter Lim har aldrig været større, og det var derfor spændende at se, hvordan de spillere, der fortsat er tilbage, blandt andet Daniel Wass, ville levere, da man søndag aften åbnede den nye La Liga-sæson mod bysbørnene fra Levante.

Og her må man sige, at Valencia kom skidt fra start, for blot et halvt minut inde i opgøret lå bolden bag Jaume Domenech i målet.

Valencia mistede bolden på egen banehalvdel, og en enkelt aflevering senere var den hos José Luis Morales. Den rutinerede angriber afdriblede flere af hjemmeholdets spillere, inden han til sidst fik passeret Domenech med en kølig afslutning.

Læs også:Mandagens rygtebørs: Koulibaly er enig med ny klub

Der skulle imidlertid ikke gå mange minutter, før Valencia fik udlignet.

12 minutter var der således spillet, da Gabriel Paulista steg til vejrs bagerst i feltet og headede kuglen forbi Levante-keeper Aitor ved nærmeste stolpe.

Men der gik ikke længe, før der atter var scoret, og denne gang var det Levante, der kunne juble. Efter et par store muligheder tæt under mål havnede bolden til sidst for fødderne af Gonzalo Melero på kanten af feltet, hvorfra han med indersiden styrede bolden i nettet.

VAR fik dog efterfølgende annulleret scoringen, fordi José Campaña havde haft hånden på bolden.

Læs også:Wass begræder vennens exit: Det er ikke det farvel, han ønskede

Scoringen fik omvendt lov til at stå, da Morales 36 minutter inde i opgøret bragede kuglen op i nettaget. Levante-spidsen snød Mouctar Diakhaby med en skudfinte, og Domenech kunne intet stille op mod den efterfølgende afslutning.

Som det også var tilfældet tidligere i kampen, gik der dog ikke mange minutter, før også Valencia fik scoret. Hjemmeholdet slog et hurtigt kontraangreb, der sluttede ved Maxi Gomez, som inde i Levante-feltet fik drejet bolden over i det lange hjørne.

Efter 54 minutter var blot 17-årige Yunus Musah desuden ved at gøre det til 3-2 til Valenica, men englænderen sparkede på overliggeren.

3-2 blev det til gengæld efter 75 minutter. Indskiftede Manu Vallejo fik lov til at tage et fladt indlæg til sig i Levante-feltet, og så kunne angriberen med største selvfølgelighed sende bolden i kassen.

Så var det pludselig Levante, der måtte på jagt efter en scoring, og det viste sig at blive en for svær opgave. Valencia holdt således stand i det sidste kvarter, og selvsamme Manu Vallejo fik sågar udbygget til 4-2 i overtiden.

Næste opgave for Wass og co. er Celta Vigo, der venter lørdag lørdag aften, mens Levante først skal i aktion igen om 14 dage mod Atlético Madrid.

Læs også:Officielt: Chelsea sender angriber til Crystal Palace igen

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Arsenal byder igen på Lyon-stjerne

Læs også:Stor Premier League-optakt: Sådan står de 20 klubber

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus