Foto: CD Mafra
Rygter

Ny kæmpetransfer: FCM-talent tæt på storklub

Sporting CP har gjort det før, og nu kan de slå endnu en handel af med FC Midtjylland.

FC Midtjylland lavede et kæmpe transferscoop i sommer, hvor man solgte Ousmane Diomande til Sporting CP for omkring 56 millioner kroner efter et flot lejeophold i samarbejdsklubben CD Mafra.

Den handel har efterhånden indbragt FC Midtjylland 95 millioner kroner med de præstationsklausuler, der lå i aftalen.

Nu kan FC Midtjylland så gentage succesen.

Denne gang hedder spilleren såmænd også Ousmane, men efternavnet er Diao.

Han kom til FC Midtjylland i sommeren 2022 og har ligesom Ousmane Diomande heller ikke repræsenteret FCM på seniorniveau, men var tilbage at vende i FC Midtjylland i sommer før sæsonstart.

19-årige Ousmane Diao er ligeledes stopper og er udlejet til CD Mafra frem til sommer. Her gør han det så godt, at selvsamme Sporting CP, der altså købte hans navnebror, nu også kædes sammen med Diao.

Det skriver det portugisiske medie Maisfutebol, og ifølge Tipsbladets kilder er muligheden for en handel til januar reel.

FC Midtjylland skal ifølge Tipsbladets oplysninger sigte efter en lidt bedre betaling end for Ousmane Diomande, efter denne har klaret sig så godt for Sporting.

Midtjyderne skal sigte efter en betaling her og nu på i hvert fald 7,5 millioner euro, svarende til cirka 55 millioner kroner, og så også en række særdeles givtige præstationsklausuler, ligesom man har i aftalen med Diomande, såvel som en videresalgsklausul i omegnen af 20 procent. Det skal Sporting muligvis overgå for at få Diao handlet fri.

Sporting har ifølge Tipsbladets oplysninger fulgt Ousmane Diao gennem et stykke tid, og man er særdeles tiltalt af det, man har set fra den FCM-ejede spiller, der altså spiller for FCM's satellitklub Mafra i Portugals næstbedste række.

Formlen med at hente et FCM-talent, der har vist sig frem i CD Mafra, har i hvert fald virket før for Sporting CP. Ousmane Diomande har taget Portugal med storm og har udviklet sig til en stor stjerne i den portugisiske liga, og nu rygtes han sågar videre til nogle af verdens største adresser.

Et snarligt salg af Ousmane Diomande vil også hjælpe i FC Midtjyllands klubkasse, hvor man har sikret sig en videresalgsprocent på 20. Stopperen har samtidig en frikøbsklausul på 600 millioner kroner, og det kan altså blive til rigtig mange FCM-millioner.

Desuden er Ousmane Diomande også ved at indløse nogle af sine præstations-klausuler, som vil sende endnu flere millioner til FC Midtjylland. Det har Tipsbladet fortalt om i denne artikel.

Nu kan det ende med en ny kæmpetransfer af Ousmane Diao, 19 år. Han kan både spille centerforsvarer og højre back og har startet tæt på samtlige kampe for CD Mafra, der spiller i den næstbedste portugisiske række.

Du kan også læse mere om FC Midtjyllands køb af og samarbejde med Mafra i denne artikel og her i vores store tema om multiklub-ejerskaber.