Video : Tipsbladet
Rygter

Sværmer om FC Københavns vinterflirt

Målmanden Aleksander Bobek blev i januar meldt interessant for FC København, men nu peger pilen i stedet mod en af Europas største ligaer.

Vinterens transfervindue gik i FC København-regi ud på at få styr på målmandssituationen.

Wolfsburg havde nemlig en klausul i aftalen med Kamil Grabara, som de kunne indløse inden midten af januar, hvilket ville sende ham til Bundesligaen før tid.

Den gjorde de som bekendt ikke brug af, men alligevel stod det klart, at FCK skulle have en super-reserve ind ved siden af Kamil Grabara.

Noel Törnquist og Hakon Rafn Valdimarsson var nogle af dem, der blev kædet sammen med FCK, mens man endte med Alex Runarsson.

Også polske Aleksander Bobek var et varmt navn i vintermånederne.

Hans sportschef i LKS Lodz, Janusz Dziedzic, bekræftede også overfor Tipsbladet, at FC København havde været i Polen for at besigtige ham. Det blev dog ikke til mere end det, og nu tyder det ikke ligefrem på, at den talentfulde målmand skal til Danmark.

Gianluca Di Marzio skriver nemlig på sin hjemmeside, at bejlerne nu kommer fra Serie A. Torino og AC Monza er ifølge transferjournalisten interesseret i at tilknytte keeperen til sommer, og det samme er Cagliari, der har arbejdet på en transfer siden januar.

Det giver også god mening, hvis 20-årige Aleksander Bobek søger andre græsgange denne sommer, da det formentlig ikke er attraktivt for ham at spille i den næstbedste polske række, som man er rykket ned i før tid.

På trods af at han er blevet tæppebombet med skud og mål imod, tager det ikke noget fra, at han er en af Polens mest talentfulde målmænd.

Det understreger en rapport fra sidste år udgivet af CIES Football Observatory, der har vurderet 270 talenter under 21, som man skal holde et ekstra øje med, og her er polakken nummer 13 ud af de 30 målmænd på listen.

Aleksander Bobek har et år tilbage af sin aftale med LKS Lodz, som dog har en option for yderligere en sæson.