Video : Tipsbladet
Rygter

Vild plan: Klubber vil splejse om Messis løn

Ifølge den spanske avis Sport er klubberne i MLS blevet enige om at finansiere Lionel Messis løn i fællesskab, i et forsøg på at lokke den argentinske superstjerne til USA.

Det er meget svært at forestille sig et scenarie, hvor de andre Superliga-klubber valgte at skyde penge i puljen, så eksempelvis FC København eller FC Midtjylland kunne få råd til at hente en løntung stjerne.

Tingene hænger dog anderledes sammen i USA end i Europa, og ifølge den spanske avis Sport er MLS-klubberne nu blevet enige om en noget speciel idé. 

Sport skriver, at Inter Miami igennem længere tid har forsøgt forskellige måder til at finansiere et kontrakttilbud, der kan lokke Lionel Messi til at tage turen over Atlanterhavet. 

- Muligheden for et USA-skifte virkede til at løbe ud i sandet... indtil MLS besluttede, at det er værd at gå sammen om det. Under et møde mellem klubejerne for seks uger siden blev man enige om, at man vil forsøge at gå efter Lionel Messi, for at hente verdenshistoriens bedste til den amerikanske liga. Og strategien, man har valgt, er unik, skriver Sport. 

- MLS-klubberne har besluttet, at de alle vil betale en del af Messis løn, for at han på den på den måde kan skifte til USA. Alle betaler en del af lønnen, og så kan Messi selv vælge, hvilken klub han vil spille for. Om det så er Miami, Los Angeles eller New York. 

Ifølge Sport har MLS-bosserne vurderet, at det stadig vil være en god forretning at betale en del af lønnen til en spiller, selvom han spiller for en rivaliserende klub. 

Lionel Messis tilstedeværelse i MLS vil nemlig øge den amerikanske ligas kommercielle værdi gevaldigt, hvor eksempelvis tv-rettighederne utvivlsomt vil kunne sælges for mange flere penge, hvis den argentinske superstjerne optræder i en af de amerikanske klubber. 

Lionel Messi har selv tidligere udtalt, at han er interesseret i at spille i USA. Argentinerens kontrakt med Paris Saint-Germain udløber til juni.