• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Inden lørdagens hjemmekamp på Fionia Park, modtager Roy Carroll Tipsbladets "Det Gyldne Bur" som det synlige bevis på titlen som Årets Målmand 2009. Tipsbladet.dk bringer her det store intervew med Carroll fra da han blev kåret i december 2009.

Af Martin Davidsen

Fra udstødt i England til helt i Danmark

Det er en kold fredag i starten af december. Der er to dage, til OB'erne skal på ferie, og undertegnede er i Odense for at lave et interview med Roy Carroll i forbindelse med at OB's keeper er blevet kåret til årets bedste af sine kolleger. Det er egentlig ikke med store forventninger, at jeg er taget af sted, for da jeg i sensommeren lavede et interview med Carroll, var han en ordknap og lukket mand, der ikke havde meget at sige, hverken om sit chok-skifte til OB eller sin spændende fortid i Manchester United og engelsk fodbold. Han var bare glad for at være her, så han kunne spille fodbold. Det viser sig dog, at jeg har undervurderet Carrolls talelyst denne decemberdag, men det vender vi tilbage til.

Mens jeg venter på, at Carroll kommer tilbage fra træningsbanen på Dyrskuepladsen, møder jeg en stor og bred mand, der taler med udpræget engelsk dialekt af den slags, man taler i Manchester-området. Han præsenterer sig som Roy Carrolls agent.

»Skiftet til Odense er det bedste der er sket for Roy. Han kunne have stoppet karrieren i sommer, men han har fået humøret tilbage,« siger agenten næsten i samme øjeblik, som Roy Carroll kommer listende fra parkeringspladsen. Efter et varmt gensyn med agenten, trasker vi op på en nærliggende træningsbane i Ådalen, hvor fotografen venter. Den planlagte fotosceance ryger dog på gulvet, da Roy Carroll ikke vil være med til af feje »buret rent« med en kost. Han er heller ikke med på at hænge et hvidt lagen ind i målet for at symbolisere »clean sheets«.

»It just backfires at me,« lyder det fra nordireren, så fotografen må finde på andre fotoplaner. Sådan er det. Roy Carroll er fodboldspiller - en overtroisk en af slagsen - og han har ikke en showbiz-mand i maven som andre OB'ere som Djemba-Djemba og Peter Utaka kan mistænkes for at have.

Det kom som et chok

Efter foto-sceancen, der bliver en mere almindelig en af slagen, dukker en nyvasket Roy Carroll op i det lille kontor i Ådalen, hvor interviewet med Årets Målmand skal foregå. Og det er en glad og smilende Roy Carroll, der møder Tipsbladets udsendte.

"Det er en stor ære [at vinde Det Gyldne Bur]. Jeg er meget glad, især fordi det er målmændene, der har stemt på mig. Det er dejligt at få en pris, og det er en stor ære," siger Roy Carroll, der vandt prisen i tæt kapløb med Stephan Andersen efter en halvsæson, hvor Carroll kun har stået 14 kampe for OB.

Superliga

Mere Superliga

Fokus