• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Brøndby-talentet Nicolai Boilesens skifte til hollandske Ajax kan blive forpurret af krav om en million-kompensation. Danske SAS Liga-klubber kan derfor ende med at sikre sig talentet, hvilket kan efterlade Brøndby stort set uden betaling.

Af Torsten Kjems Hansen

I weekenden kom det frem, at Brøndbys store forsvarstalent Nicolai Boilesen til januar skifter til Ajax. Talentets kontrakt udløber til januar, men på trods af at være kontraktfri, skal der stadig penge på bordet for Brøndbys udvikling af spilleren, for at Ajax kan sikre sig Boilesens underskrift, og de penge kan ende med at sætte en stopper for skiftet.

Tipsbladet erfarer, at der i forhandlingerne mellem Brøndby og Ajax er så stor afstand, at skiftet kan ende med gå i vasken.

I følge FIFA's regler for træningskompensation skal Ajax betale Brøndby omkring fire millioner kroner, men så meget ønsker hollænderne ikke at smide. Grunden til den hollandske modvilje bunder i, at taksterne for træningskompensation pr. 1. oktober er blevet skruet i vejret.

- Jeg er ude af forhandlingerne og kan ikke sige noget om, hvor det står. De to klubber har nu været i gang en uges tid. Taksterne er klare nok, men der bliver alligevel altid forhandlet om den slags. For Nicolais skyld håber jeg, at det falder på plads, men hvis det skulle ske, at de to klubber ikke kan blive enige, ender det formentligt med et skifte til en anden dansk klub, siger Nicolai Boilesens agent Frank Hansen til tipsbladet.dk.

Læs også: Stor rift om Brøndby-stjernskud

Inden 1. oktober ville prisen for Nicolai Boilesens udvikling i Brøndby ligge på omkring 1,5 millioner kroner, men på grund af de nye takster, ligger træningskompensationen nu på næsten fire millioner kroner.

- Det er nogle fuldstændig vanvittige regler. Spillere over 18 år falder ind under den gamle takst på 1,5 millioner kroner, mens spillere på 17 år, kommer til at koste fire millioner kroner. Nicolai fylder 18 år til februar, og hvis man forestiller sig, at han havde fyldt år her og nu, ville han stadig kun koste 1,5 millioner kroner. Var Nicolais kontrakt først udløbet til sommer, havde han også kun kostet 1,5 millioner kroner, da han så var fyldt 18 år, siger Frank Hansen.

Ender forhandlingerne mellem Brøndby og Ajax med at strande, kan det åbne op for en absurd situation, som kan ende med at sende sorteper til Brøndby.

Skifter Nicolai Boilesen til en anden dansk klub pr. januar, vil der ikke være krav om træningskompensation, da talentet stadig befinder sig i Danmark. Den nye danske klub vil i princippet allerede i januars transfervindue så kunne sælge Nicolai Boilesen til Ajax for et beløb, der ligger under Brøndbys aktuelle krav om fire millioner kroner.

Læs også: Vilfort: Boilesen er ikke Agger

Da kravet om træningskompensation kun gælder ved kontraktudløb og ikke ved et regulært salg, vil Brøndby gå glip millionbeløbet, som de lige nu forhandler med Ajax om. Kun fem procent af salgsprisen vil gå til Nicolai Boilesens ungdomsklubber som følge af reglerne om solidaritetsbetaling.

- Hvis der skulle ende med, at Nicolai må acceptere at blive i en dansk klub, skal vi være sikre på, at han ikke igen bliver fanget i lignende regler. Så taler vi om, at der i kontrakten skal være vished for, at han kan komme afsted, når han gerne vil, siger Frank Hansen til tipsbladet.dk.

Seriøse klubber i Danmark
Brøndby har længe søgt at forlænge kontrakten med Nicolai Boilesen, hvilket ikke er lykkes, men den 17-årige forsvarsspiller er også i høj kurs hos andre danske klubber.

- Jeg kan bekræfte, at der er tre seriøse klubber i Danmark, som gerne vil have Nicolai, lyder det fra agenten, der ikke ønsker at sætte navn på klubberne

Tidligere har både OB og FC Midtjylland været nævnt som klubber, der er interesseret i det unge talent, der altså helst fortsætter i Ajax.

- Det er drengens store ønske, og jeg håber at det hele falder på plads for ham, siger Frank Hansen.

Ajax var allerede i sommer mere end interesseret i at hente Nicolai Boilesen til klubben.