Serie A Lars Gram-Hanssen

AC Milan-profil taber appel: Skal betale 122 mio.

Foto: Getty Images

Rafael Leao har succes i Serie A for tiden, men udenfor banen bakser portugiseren med en ganske problematisk sag.

Af Lars Gram-Hanssen

På banen kører det glimrende for Rafael Leao i disse dage, men udenfor banen har AC Milan-stjernen fået sig en ganske dårlig nyhed. 

Således skriver den italienske avis La Gazzetta dello Sport, at Leao har fået afvist en appel, hvorfor portugiseren skal betale sin gamle klub Sporting CP 16,5 millioner euro. Det svarer til over 122 millioner kroner. 

Leao tjener omkring 11 millioner kroner om året i AC Milan, så der er tale om en noget problematisk situation for kantspilleren. 

Ifølge La Gazzetta dello Sport har en sportsdomstol afvist Rafael Leaos appel, men portugiseren har stadig muligheden for at tage sagen videre til højesteret, lyder det.

Der er tale om en dom fra marts 2020, hvor den internationale sportsdomstol CAS dømte Rafael Leao til at betale Sporting CP en kompensation, efter at portugiseren i 2018 rykkede fra Sporting CP til Lille på en fri transfer. Leao var en af flere spillere, der forlod Sporting CP efter at spillerne var blevet overfaldet af klubbens fans. 

I sommeren 2019 købte AC Milan så Leao af Lille for 170 millioner kroner, hvorefter Sporting CP krævede at få udbetalt 335 millioner kroner, svarende til Leaos frikøbsklausul. CAS besluttede dog, at Leao skal betale Sporting CP 122 millioner kroner, og denne dom har man altså nu valgt at holde fast i.