• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Ole Hoffskov

Andreas Skov Olsen stoppede til fodbold som 14-årig

Foto: Getty Images

Bare fem år inden, at Andreas Skov Olsen blev solgt til Bologna for et stort millionebeløb, stoppede han med at spille fodbold.

Af Ole Hoffskov

Som 19-årig gik en stor drøm i opfyldelse for Andreas Skov Olsen, da han blev solgt fra FC Nordsjælland til Serie A-klubben Bologna, og ifølge italienske medier skiftede i omegnen af 40 millioner kroner hænder i forbindelse med klubskiftet.

At det skulle gå sådan for Andreas Skov Olsen i sit sidste år som teenager, var der ikke meget, der tydede på, da han lige var blevet teenager.

Her stoppede han nemlig med at spille fodbold.

Læs også:Medie: Muskelskade holder Skov Olsen ude i en måned

- Da jeg var 14, stoppede jeg til fodbold. Det var rigtig hårdt mentalt i en alder af 14 at få frataget det, du elsker allermest, så det husker jeg som en kæmpe nedtur for mig, fortæller Andreas Skov Olsen i podcasten Spiller til Spiller.

Han vendte som bekendt stærkt tilbage, og i sin første hele sæson for FC Nordsjælland scorede han 22 mål i 36 Superliga-kampe. Det lokkede Bologna og mange andre klubber ud af busken med et købstilbud.

Så måtte den unge mand en tur i tænkeboks.

Læs også:FC Nordsjælland præsenterer stort millionoverskud for 2019

- Jeg havde mange overvejelser, og jeg tænkte rigtig, rigtig meget. Jeg er typen, der tænker rigtig, rigtig meget. Så det var en rigtig stressende sommerferie for mig. Jeg havde en masse ting oppe at vende – også nogle andre rigtig gode tilbud, så jeg skulle ligesom finde ud af, hvad jeg ville kaste mig ud i, og hvad der var det rigtige for mig, siger Andreas Skov Olsen.

Danskerens første sæson i støvlelandet har budt på spilletid i 19 af 26 ligakampe, hvilket er ganske pænt, men langt de fleste optrædener har været som indskifter. Han står noteret for et enkelt mål.

Andreas Skov Olsen døjer i øjeblikket med en skade og misser den kommende måned. 

Læs også:Transferkongerne: Satte million-rekord som 18-årig

Læs også:Svensker har dårlige minder fra EfB: Det var ikke engang en by

Læs også:FC Nordsjælland i talent-jagt mod europæiske storklubber: Tænker internationalt