• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Transferkongerne: Satte million-rekord som 18-årig

Foto: Getty Images

Superliga-klubberne håber på at få transfermillioner i kassen under coronakrisen. Men hvem er deres største salg i historien? Her sætter vi fokus på FC Nordsjælland.

Af Tipsbladet.dk

Hvor gode er Superliga-klubberne til at få millioner i kassen fra spillersalg? Og hvem er deres dyreste spillersalg nogensinde?

I ansvarlighedens og smitteinddæmningens navn har vi ikke fysisk været ude i landet men har i stedet tjekket gamle regnskaber for at se, hvem der var dyrest, og hvilke klubber, der er gode til at sælge spillere.

Vi begyndte den virtuelle tur i med den nordligst beliggende Superliga-klub, som er AaB, kørte gennem Jylland og snuppede de øvrige otte jyske klubber, og kommer efter et visit i Odense og Brøndby nu til Farum og FC Nordsjælland på færden gennem de 14 klubber i Danmarks bedste fodboldrække.

Klubbens største salg i historien 

Emre Mor
Født 24. juli 1997
Danmark/Tyrkiet

Klubkarriere: 90 kampe/4 mål
Landshold: Tyrkiet 15 A-landskampe/1 mål, 22 u-landskampe/3 mål for Danmark
Pris: 75 millioner kroner

Solgt som 18-årig
Solgt til Borussia Dortmund i 2016
Har siden spillet for Celta Vigo, Galatasaray og Olympiakos

Læs også:Avis: På denne dato kan transfervinduet lukke

Emre Mor er en helt enestående dygtig tekniker og dribler, som FC Nordsjælland i den grad scorede jackpot på, da Dortmund mente at kunne se et stort talent og lys i den unge københavner, at man betalte kassen i 2016 i forventning om at score en af Europas mest lysende talenter i de måneder.

Mor har haft et ekstraordinært karriereforløb og var faktisk i 2015 flyttet fra Lyngby efter ni år som ungdomsspiller i klubben, da der havde visse uenigheder med trænerne og ledelsen.

I FC Nordsjælland fik man hurtigt kanaliseret Mor ind på Superliga-holdet, hvor han havde sine udfald og anonyme perioder, men også ofte drev gæk med samtlige modstandere.

Talentet var så stort, at der intet overraskende var i, at man fik så mange millioner af Dortmund. Til gengæld har karrieren siden da været lidt ærgerlig at følge. Han kom til EM i 2016 i Frankrig med Tyrkiet og var en spiller, der virkelig blev forventet meget af, men hverken på landsholdet eller i Dortmund blev talentet nær forløst som i FC Nordsjælland, hvor man havde været betydelig bedre til at få det bedste ud af det unikke talent.

Siden er Emre Mor uden den helt store succes taget videre til Celta Vigo, Galatasaray og pt Olympiakos, og man fornemmer, at Mor mangler 100 procent at knække koden i de topligaer, han bevæger sig i, og ikke mindst den træner og de holdkammerater, der kan forløse ham.

De øvrige storsalg
Stanislav Lobotka
Cirka 65 millioner
37,5 millioner til Celta Vigo i 2017
FCN fik desuden 25-30 millioner kroner ved videresalget til Napoli

Mikkel Damsgaard
50 millioner til Sampdoria i sommeren 2020

Læs også:Dansk rådgiver i tysk storklub: Selv Manchester City har forstået det

Andreas Skov Olsen
45 millioner til Bologna i 2019

Mathias Jensen
37,5 millioner til Celta Vigo i 2018

FC Nordsjælland som sælger
FC Nordsjælland har flot etableret sig som en af de Superliga-klubber, der har størst succes med at sælge spillere dyrt.

Det kommer ikke tilfældigt – klubben har konsekvent spillet med et af Europas yngste hold de seneste 3-4-5 år, og med dygtige spillere fra ungdomsafdelingen i Nordsjælland og lige så dygtige spillere hentet fra Right To Dream-akademiet i Ghana er FCN i noget nær pole position i Danmark ud over FC København, der med deres konstante deltagelse i Europa-gruppespil har en konkurrencefordel, selv FCN har svært ved at hamle op med.

Selv FCK og FC Midtjylland har med alle deres millioner knapt det antal salgbare spillere, man uden videre kan opremse i FC Nordsjælland – der går for eksempel ikke længe, før Mohammed Kudus bliver solgt for et stort beløb, uanset om transfermarkedet bliver stivfrossent på grund af coronakrisen.

Læs også:FC Nordsjælland kan miste trio: Håber, de spiller sæsonen færdig her

Læs også:FCN vandt over FCN i træningskamp: Angriber passede fløjten

Læs også:Tidligere AaB-formand er død

Læs også:Marcus Ingvartsen imponerer Busk: Er mere alsidig nu

Læs også:24-årig stopper karrieren efter Vendsyssel-exit: Jeg er ikke dygtig nok

Superliga

Mere Superliga

Fokus