Foto: IMAGO
Serie A

FCN til Serie A: Dorgu åbner op om kometkarriere

I et stort interview med Tipsbladet fortæller unge Patrick Dorgu om sit store gennembrud i Serie A.

Patrick Dorgu er ved at gøre kometkarriere.

I sommer var den unge dansker med til at løfte Primavera-trofæet, da han og resten af Lecces U19-spillere gik hele vejen i ungdomsturneringen.

Siden har Dorgus karriere for alvor taget fart.

Samme sommer blev Dorgu forfremmet til Serie A-truppen, og denne sommer har han været i aktion 19 gange i den bedste italienske række.

Sideløbende har Dorgu fået debut på U21-landsholdet, hvor han på kort tid er blevet en af holdets store profiler.

Det har mildest talt været nogle vilde måneder for den nu 19-årige dansker, der på halvandet år gået fra at være ungdomsspiller i FC Nordsjælland til at være Serie A- og U21 landsholdsspiller.

I et stort interview med Tipsbladet fortæller Patrick Dorgu om de vilde måneder, der har budt på store oplevelser.

- Det har været fedt at blive senior-spiller, og jeg håber, jeg kan fortsætte sådan i resten af sæsonen.

- Jeg har aldrig rigtig tvivlet på mig selv. Jeg vidste, at jeg har evnerne til at blive en god venstre back, og det var bare ikke den rigtige timing for mig i FC Nordsjælland.

- Så jeg prøvede lykken et andet sted, og det har gået godt indtil videre, så nu skal det bare fortsætte sådan her.

- FC Nordsjælland er et godt hold for unge spillere, og de har lavet mange store talenter i verden, så det var ikke fordi, jeg ikke kunne lide at være der, men det var bare ikke det helt rette for mig, fortæller Patrick Dorgu.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Imago

Lecce har spillet en stor rolle i Dorgus udvikling, for i den italienske klub er man ikke bange for at give de unge spillere chancen, og det har den danske back nydt godt af.

- Det er et godt sted for unge spillere, for man får en masse muligheder for at vise sig frem – både til træning og kamp.

- Vores hold er et af de yngste i hele Serie A, så det er et godt sted for unge spillere at kæmpe sig gennem rækkerne.

- Jeg har fået godt med spilletid, og jeg har fået tillid fra træneren. Det har været en god sæson indtil videre – både personligt og for holdet, siger Dorgu.

Det er ikke helt ligetil at flytte til at andet land som blot 17-årig, men Dorgu har kæmpet sig op gennem rækkerne med Jeppe Corfitzen, og de to nyder godt af at have hinanden på holdet.

- Jeg har også Jeppe Corfitzen på holdet, og vi har det godt sammen. Vi er gode venner. Vi bruger meget tid sammen, for vi spiser frokost og aftensmad sammen næsten hver dag.

- Det er dejligt at have en anden dansker i klubben, så der er en, man kan gå til og snakke med. Så kan jeg også snakke dansk engang imellem.

- De fleste spillere snakker engelsk, men vi skal have lært italiensk også, for trænerne og personalet snakker kun italiensk.

- Det er et svært sprog, men vi går til undervisning, så jeg bliver bedre og bedre. Jeg kan det basale, og så kan jeg forstå en masse, siger Patrick Dorgu til Tipsbladet.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Foto: Imago

Forældrene er en kæmpe støtte
Det er ikke altid helt nemt at skulle være alene i et nyt land, men Patrick Dorgu får godt med selskab i Lecce hjemme fra Danmark. 

- Det er et dejligt land med godt vejr. Der er en fed kultur, så det er fint. Maden er også meget god, men jeg kan bedre lide det danske mad faktisk, siger Dorgu med et grin og fortsætter:

- Jeg bor her i min egen lejlighed. Det har været meget nyt at skulle bo alene, men det har været fint. Jeg snakker med mine venner og familie hver dag, så jeg føler mig slet ikke ensom.

Mine forældre har også spillet en stor rolle i, at jeg har kunne falde til så nemt her. De rejser fra Danmark fra anden uge for at besøge mig.

- De kommer tit og ser mine kampe, og de har endda også været til flere af vores udekampe for at støtte mig.

- Det er en ubeskrivelig hjælp, at de så tit kommer ned og besøger, fortæller Dorgu og fortsætter: 

- Min agent kommer også tit ned og besøger mig, og han giver mig råd og vejledning, der også er en stor hjælp. 

Ikke hørt fra Hjulmand
Dorgu er født og opvokset i Danmark, men hans nigerianske forældre gør, at han potentielt set også kan repræsentere Nigeria, der har haft et godt øje til den unge dansker.

Selvom Dorgu ikke har hørt fra Hjulmand, så er det stadig drømmen at spille på A-landsholdet på et tidspunkt.

- Jeg har bare snakket med Steffen Højer (U21-landstræner, red). Jeg har slet ikke snakket med Hjulmand.

- Der er gode venstre backs på landsholdet i form af Mæhle og VK, så jeg skal bare sørge for at få en masse spilletid her (i Lecce, red.), og så er det op til ham (Kasper Hjulmand, red.), om han vil udtage mig.

- Det ville selvfølgelig være helt fantastisk at blive udtaget til landsholdet og repræsentere sit land, siger Dorgu med et stort smil på læben.

Fokus bliver nu at fortsætte de gode takter i Lecce, og så må tiden vise, hvor det fører hen, men alene det at være på U21-landsholdet er også en stor oplevelse.

- Vi må se, hvad der kommer til at ske, for det er ikke min beslutning. Jeg skal bare gøre mit bedste for Lecce, og så må vi se.

- Det hele er gået meget hurtigt i år, så det er også nyt for mig at spille på U21-landsholdet, men det har været en god oplevelse, og jeg er meget glad for at være med.

- Det er dejligt, at jeg har fået tillid fra Steffen (Højer, red.), men vi har et godt hold, så det er altid svært for ham at få sat start 11’eren, fortæller Dorgu.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Imago

Interesse fra storklubber
Klubber som AC Milan, Liverpool og Barcelona har været sat i forbindelse med den unge dansker.

Men selvom det er dejlig læsning, så forsøger Dorgu at holde snuden i sporet.

- Jeg tænker ikke rigtig på interesse fra andre klubber. Jeg er i Lecce, og jeg skal fokusere på sæsonen og på mig selv.

- Det er dejligt at høre, at folk ser på mig og snakker om mig, men jeg skal ikke tænke for meget over det, for jeg spiller i Lecce.

- Det er selvfølgelig en god motivation for mig, at der er hold, der kigger på mig. Det får mig til at arbejde hårdere, så jeg kan nå det højst mulige niveau.

- Jeg fortsætter det hårde arbejde, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden, afslutter Patrick Dorgu.

Dorgu har 21 Lecce-kampe på CV’et, og han har kontrakt til 2027 i den italienske klub.