• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Mads Bye Marboe

FCN-træner hylder Damsgaard: Har ikke set en som ham siden Laudrup

Foto: Getty Images

Flemming Pedersen mener godt, at man kan sammenligne Michael Laudrup og Mikkel Damsgaard.

Af Mads Bye Marboe

I Superligaen har vi utallige gange set prøver på Mikkel Damsgaard kvaliteter, og nu ser det ud til, at også Serie A får lov til at opleve, hvad den danske kreatør kan.

Forleden scorede Damsgaard nemlig sit første mål for Sampdoria, og lørdag assisterede han Fabio Quagliarella i en 3-1-sejr over Atalanta.

Spørger man FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen, har han heller ingen tvivl om, hvilke styrker Damsgaard besidder, og han spår, at kantspilleren havner på landsholdet i løbet af næste år.

- Jeg har altid høje forventninger til mine spillere. For Mikkel er de endnu højere. Han kom til vores klub som 11-årig, og jeg lærte ham at kende fra U14. Han er stærk teknisk, en stor dribler og har gode førsteberøringer. Han har en mesters hurtige bevægelser. En naturlig intelligens. I 2021 kommer han med på A-landsholdet, siger han til GianlucaDiMarzio.com.

Læs også:Transfervinduet er lukket: Her er de største danske køb og salg

Pedersen sammenligner sågar Damsgaard med Michael Laudrup.

- Jeg kan godt huske Michael Laudrup. I begyndelsen af 80'erne var han i Superligaen, før han skiftede til Lazio og Juventus. Jeg har aldrig set en spiller som ham siden - ikke før Damsgaard.

Michael Laudrup er den største danske fodboldspiller gennem tiderne, så det er måske for stort et pres at lægge på unge Damsgaard?

- Ah, men han hører det ikke. På banen er han ikke bange for noget. Han er en stille person, men har masser af fodboldidéer, som han kan lide at udtrykke. Hvis han ikke er enig i et teknisk valg, er han ikke bange for at sige det. I Nordsjælland er sammenligningen (med Laudrup, red.) normal. Hvem ved, hvordan det er i Sampdoria?

Læs også:Damsgaard om første Sampdoria-scoring: Utroligt

Og så kommer Flemming Pedersen med et par gode råd til sin tidligere spiller.

- Prøv at etablere dig selv som starter i Sampdoria. Han kan blive en nøglespiller for Sampdoria og i Serie A. Nu skal han bare vænne sig til italiensk fodbold, og så skal han arbejde med sin krop, der endnu ikke er bygget helt op.

Selv om FC Nordsjælland har andre unge, spændende spillere på vej efter afskeden med Damsgaard, mener Pedersen imidlertid ikke, at de kan sammenlignes med Damsgaard.

- Vi har to meget lovende 18-årige: Mohammed Diomande og Kamaldeen Sulemana. De har fået en god start på sæsonen, de kommer til at nå langt, og det smukke ved mit job er at hjælpe dem på vej. Men det er få, der er født som Mikkel.

20-årige Damsgaard har spillet fire kampe for Sampdoria - to af dem fra start.

Læs også:Mandagens rygtebørs: To storklubber jagter Christian Eriksen

Læs også:Damsgaard assisterede i ny Sampdoria-skalp

Læs også:Sviatchenko efter sent comeback: Det er helt sindssygt

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020