Video : Tipsbladet
Superliga

Transfervinduet er lukket: Her er de største danske køb og salg

Selv om markedet har været ramt af coronakrisen, er der alligevel blevet handlet ind i Danmark. Her er de fem største køb og salg fra Superligaen.

Alt var bestemt ikke, som det plejer at være i det danske transfermarked, men der blev alligevel brugt penge. Og samtidig formåede nogle klubber også at lave pæne salg.

Selv om transfervinduet lukkede en måned senere end normalt, og selv om markedet har været presset af coronaprisen, har alle klubber været aktive.

Vinduet smækkede i Danmark natten mellem mandag og tirsdag, og vi lister her de fem største transfers på ind- og udgangssiden.

DE FEM STØRSTE KØB

Pione Sisto
Celta Vigo til FC Midtjylland
16 millioner kroner

Kantspilleren, der også kan bruges som offensiv midtbanespiller eller hængende angriber, var som bekendt nær skiftet til FC København. Men Sisto fortrød og endte i stedet i FC Midtjylland, der skruede en aftale sammen fuld af incitamenter til at præstere og komme til udlandet igen. Sisto kan blive vital for FCM i den svære jagt på point i Champions League, for han er en af de meget få på holdet, der beviseligt har evnen til at skabe noget selv mod verdensklassespillere.

Luca Pfeiffer
Würzburgen Kickers til FC Midtjylland
11,5 millioner kroner

Tyskeren har tilbragt det meste af sin karriere i de lavere rækker i Tyskland, efter han blev sorteret fra i Hoffenheims ungdomsafdeling. Med sine 196 centimeter passer han på profilen af en typisk FCMangriber, og man kan være forvisset om, at Pfeiffer er en af dem, FCM har fået data-assistance til at få øje på, når han tilbragte sidste sæson i 3. Liga og først her i sommer rykkede op i 2. Bundesliga.

Patrick Olsen
AaB til AGF
7,5 millioner kroner

Det er sjældent, at en spiller skifter mellem to danske klubber for så mange penge, når den ene part i handlen ikke er FC København, FC Midtjylland eller Brøndby IF. AGF fandt en perfekt mand som afløser på midtbanen for Mustafa Amini, der forlod århusianerne for så at vende tilbage på en korttidskontrakt efter et fejlslagent tyrkisk eventyr, der aldrig blev til mere end nogle dybt frustrerende dage på hotel i Ankara. Olsen er målfarlig og passer til AGF's meget direkte og målsøgende spil såvel som ambitionen i Århus om at blive bedre i det boldbesiddende spil.

Kamil Wilczek
Göztepe til FC København
6,7 millioner kroner

Sommeren bød på en meget markant nedgang på køb og salg af spillere i Superligaen, men det betyder ikke, at der ikke var meget iøjnefaldende handler. Kamil Wilczeks skifte fra tyrkisk fodbold til FC København var måske det vildeste, selvfølgelig på grund af angriberens nære fortid som Brøndby-anfører og omvandrende mål-ikon. FCK købte angriberen, da man ikke blev enig med Dame N'Doye om en ny kontrakt, og efter en dårlig halvsæson i Tyrkiet begyndte Wilczek straks at score flittigt for FC København, dog uden at det i første omgang gav de ønskede resultater i Superligaen og Europa League.

Marios Oikonomou
AEK Athen til FC København
4,5 millioner kroner

Før FCK fik fingre i Mathias " Zanka" Jørgensen, havde man købt den erfarne græske stopper Marios Oikonomou af AEK Athen. Med både " Zanka" og Victor Nelsson i midterforsvaret kunne det meget vel blive til en reservetjans for den 28-årige græske spiller trods erfaringen fra Serie A og den bedste fodboldrække i Grækenland.

DE FEM STØRSTE SALG

Mohammed Kudus
FC Nordsjælland til Ajax
67 millioner kroner

Den unge ghaneser var en force, hvor end Flemming Pedersen placerede ham på banen, og selvom han endnu ikke havde fundet evnen til at spille på et skyhøjt niveau i hver ligakamp, var spidskompetencerne helt indlysende og relativt lette at sælge. Interessen for Kudus fra udlandet og hans indlysende potentiale betød også, at handlen var mere corona-resistent end det meste andet på transfermarkedet, og derfor var det logisk, at Kudus et par uger før sin 20-års fødselsdag blev transfervinduets dyreste spiller i Superligaen.

Mikkel Damsgaard
FC Nordsjælland til Sampdoria
51 millioner kroner

Ligesom Kudus-aftalen var undervejs længe før sommer og såmænd også før coronavirussens udbredelse i Danmark i februar og marts, kom Damsgaard-handlen på plads lang tid i forvejen.

Allerede i februar, en uges tid efter lukningen af vinter-transfervinduet, offentliggjorde FC Nordsjælland og Sampdoria handlen, og trods den åbenlyse sundheds-og finanskrise i Italien havde Genova-klubben råd til at honorere aftalen med FCN og Damsgaard, der har fået en lovende start i Serie A.

Mustapha Bundu
AGF til Anderlecht
22,5 millioner kroner

At Bundu skulle sælges, var endnu en af de handler, der var telegraferet på forhånd og ikke bare dukkede spontant op i sommeren 2020. Der havde længe været stor udenlandsk interesse for den hurtige, pågående offensivspiller, og selvom en dårlig slutning på sæsonen på grund af en skade måske tog de sidste millioner af toppen på handlen, blev Bundu stadig et rekordsalg for AGF og et symbol på den sportslige og økonomiske fremgang i Århus' store klub.

Jeppe Kjær
AC Horsens til AFC Ajax
15 millioner kroner

Jeppe Kjær Superliga-debuterede i marts den dag, hvor han fyldte 16 år, men rygtet om hans store offensive evner havde for længst spredt sig i udlandet.

Dette klubskifte havde intet at gøre med de få Superliga-kampe eller en idé om store præstationer her og nu, selvom Kjær nu retfærdigvis må siges at have set særdeles interessant ud i de 307 minutter, han nåede at spille i Superligaen. Ligesom flere af de øvrige storsalg i dette transfervindue fra Superligaen var interessen for Kjær født længe før coronavirussen og dermed heller ikke afhængig af den dystre situation i Fodboldeuropa i de seneste måneder.

Oliver Abildgaard
AaB til Rubin Kazan
15 millioner kroner

Ligner det en tendens? Oliver Abildgaards salg til den russiske topliga-klub Rubin Kazan er endnu en handel, der blev til før coronavirussens hærgen i Europa, men de tidligere russiske mestre havde nu ingen betænkninger ved at indfri den pris, klubben havde aftalt med AaB i begyndelsen af året, hvor midtbanespilleren i første omgang blev lejet til det tidligere mesterhold.

Foto: Getty Images





Artiklen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet hver fredag, og du kan også få det leveret lige til døren. Læs mere her.

I dagens Tipsbladet får du blandt andet historien om Danny Ings, der er også En Stille Fodboldsnak, og så runder vi serien om fodbold i Zambia af