• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Ole Hoffskov

Forbundslæge fastslår: Eriksen kan ikke spille

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Christian Eriksen skal have fjernet sin pacemaker, hvis han vil spille videre i Italien. Sådan lyder det fra det italienske fodboldforbunds medicinske komité.

Af Ole Hoffskov

Christian Eriksen er fortsat i live efter sit forfærdelige kollaps i EM-kampen mod Finland, og det er det eneste vigtige.

Danskeren slipper dog ikke for at tage stilling til rigtig mange ting fremadrettet.

Som det blandt andet har været beskrevet på tipsbladet.dk, er det mere end tvivlsomt, om Christian Eriksen, der tørner ud for Inter, nogensinde kan spille fodbold i Italien igen. Efter sit hjertestop har Christian Eriksen fået indopereret en pacemaker, og strenge, italienske regler foreskriver, at man ikke kan dyrke professionel idræt i støvlelandet med en pacemaker.

Nu bekræfter en læge fra det italienske fodboldforbund, at hvis Christian Eriksen vil spille videre i Italien, skal han have fjernet pacemakeren.

- Christian Eriksen kan ikke få grønt lys til at spille i Italien. Hvis spilleren får fjernet pacemakeren, kan han vende tilbage og spille for Inter, siger Francesco Braconaro, der sidder i det italienske fodboldforbunds medicinske komité, til Radio Kiss Kiss.

Det er kun i Italien, at de meget strenge regler for professionelle sportsfolk gælder, så Christian Eriksen vil uden problemer kunne spille i andre lande, hvor reglerne er anderledes. 

Christian Eriksen har endnu ikke udtalt sig til offentligheden siden sit hjertestop den 12. juni..