• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Jacob Quvang

God Lindstrøm-nyhed: Kan følge Napoli-legende

Foto: Getty Images

Det kan vise sig at være rigtig spændende for Jesper Lindstrøm, at Napoli har fået Walter Mazzarri som ny cheftræner.

Af Jacob Quvang

Det har været småt med succes for Jesper Lindstrøm i Napoli, siden danskerens kæmpeskifte i sommer. 

Forventningerne var ellers store til til den tidligere Frankfurt-profil, som kostede et stort millionbeløb, også i en Napoli-målestok. Chancerne har dog ladet vente på sig, men måske det snart går den rigtige vej. 

For tidligere på ugen blev Rudi Garcia fyret som cheftræner, og sådan noget er aldrig helt skidt for en spiller, der har været ude i kulden. Garcia er så blevet afløst af Walter Mazzarri, som har en stor fortid i Napoli som træner.

Spørgsmålet er, om trænerskiftet kan kickstarte Lindstrøms Napoli-karriere. Mazzarri er kendt for at spille uden deciderede wings, hvilket ikke ligefrem tæller op. Til gengæld kan det åbne op for en endnu mere spændende rolle for Lindstrøm fremadrettet. En rolle, som tidligere blev besat af kultspilleren Marek Hamsik, der havde gigantisk succes i Napoli under Mazzarri. Det fortæller Gazzetta dello Sport-journalisten Vincenzo D'Angelo, der dækker Napoli, til Tipsbladet.

- Mazzarri var klubbens sikre valg. Han kender miljøet, byen, præsidentens personlighed, og så var han den første træner, der bragte Napoli tilbage i Champions League. Han siger, han vil spille 4-3-3, som præsidenten ønsker det, men han har altid spillet 3-4-2-1 eller 3-5-2, og jeg tror også, han vender tilbage til det system.

- Lindstrøm kan spille længere fremme i en mere central rolle, ligesom Hamsik gjorde dengang! Jeg ser det som en mulighed nu her. At Mazzarri er kommet til er bedre for Lindstrøm, end da Garcia var der, lyder den lovende melding. 

Marek Hamsik og Walter Mazzarri arbejdede sammen i Napoli fra 2009 til 2013, og i den periode spillede Hamsik en kæmpe rolle for Napoli både som målscorer og assistmager på den offensive midtbane bag frontangriberen Edinson Cavani. Marek Hamsik er også den spiller i Napolis historie, som har spillet flest kampe for klubben. I en periode var han også den spiller med flest scoringer, indtil Lorenzo Insigne og Dries Mertens overhalede ham. 

Marek Hamsik var anfører og kultspiller i klubben, og Jesper Lindstrøm kan måske få samme rolle. Samme frisure er dog mere tvivlsomt... Foto: Getty Images.

Derfor vil det være spændende, hvis Lindstrøm kan få sig en rolle ala den Hamsik havde. Han kommer i hvert fald fremover til at spille under en træner, som har det godt med sine spillere, kan den italienske journalist melde. Mazzarri er hårdtarbejdende, og så tænker han konstant på fodbold. 

Vejen til spilletid bliver dog ikke nem, for Napoli hare et stærkt hold med mange dygtige spillere. Vincenzo D'Angelo vurderer, at Lindstrøm nok kommer til at konkurrere mod Matteo Politano og Piotr Zielinski om spilletiden. 

Sikkert er det nok, at Napoli nok skal komme frem over stepperne, vurderer journalisten.

- Han går meget op i defensiven, men hans hold i fortiden har altid scoret mange mål. 

Så må vi se, om den historiske berygtede trio med Marek Hamsik, Ezequiel Lavezzi og Edinson Cavani, der vandt mange fodboldhjerter under Mazzarri, opstår i en ny udgave, hvor Jesper Lindstrøm udgør den ene del.