Video : Tipsbladet
Serie A

Helveg lovpriser dansk Serie A-komet

Thomas Helveg har en fortid i Udinese, men fortæller nu at fremtiden i klubben også kan være dansk. I hvert fald er han begejstret for Thomas Kristensen, der byttede AGF ud med Udinese i sommer.

Mange fodboldeksperter i Danmark blinkede lige en ekstra gang med øjnene, da det kom frem, at Thomas Kristensen fra AGF var blevet solgt til Udinese i en handel, der kan løbe op i 60 millioner kroner.

En handel, der til dato kan blive det største salg i klubbens historie, hvis diverse bonusser ellers bliver indfriet. Men den tidligere Udinese-dansker Thomas Helveg forstår godt, at prisen for Thomas Kristensen løb op i det beløb. I hvert fald er han sikker på, at Thomas Kristensen nok skal blive en gevinst for Serie A-mandskabet.

- Jeg så ham spille flere gange og talte med ham ved flere lejligheder. Med tiden skal han nok blive en god forsvarsspiller for Udinese, fortalte Thomas Helveg ifølge Messaggero Veneto.

Den tårnhøje dansker er dog langt fra perfekt endnu. Mod Genoa var han udfordret med at holde offsidelinjen, ligesom at han også så tvivlsom ud i en én-mod-én situation mod Albert Guðmundsson.

Men det bekymrer ikke Thomas Helveg.

- De fejl er almindelige, når man er så ung. Han har brug for tid til at vænne sig til tilværelsen. Man er nødt til at give ham tid, så han kan forbedre sig. Han er en dreng, der lever for fodbold. Han virker til at være beslutsom og disciplineret.

Thomas Helveg fik i hvert fald rigeligt med tid i Udinese. Han nåede at spille 154 kampe for klubben over en periode på fem år.