Foto: IMAGO
Serie A

Optakt: Inter - Juventus

Søndag aften er der en rigtig lækkerbisken i vente fra Serie A, når Inter og Juventus brager sammen i Derby d'Italia, som i denne omgang tilmed er et direkte opgør om rækkens førsteplads.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.45
Spillested: Guiseppe Meazza, Milano
Dommer: Fabio Maresca
På TV: Vises på TV2 Play

Holdnyt:
Inter:
Der er lagt i kakkelovnen til det helt store brag, når Inter og Juventus søndag aften krydser klinger på Guiseppe Meazza i en direkte duel om Serie A’s førsteplads.

Inter er utvivlsomt det hold i Serie A, som har vist sig bedst frem i denne sæson. Ikke nok med, at sidste sæsons Champions League-finalister bare vinder og vinder, de gør det også på meget overbevisende vis med en bomstærk defensiv og sprudlende angrebsfodbold. Udmærket illustreret ved at være rækkens mindst indkasserende og mest scorende hold.

Hjemmeholdet topper inden søndagens opgør Serie A med et point ned til Juventus, som tilmed har spillet en kamp mere. En sejr vil dermed betyde fire points forspring, som kan blive til syv, hvis det også bliver til sejr i det udsatte opgør mod Atalanta. I så fald begynder det virkelig at dufte af guld i Milano.

Inter-træner Simone Inzaghi er så heldig, at han kan råde over stort set alle mand til opgøret. Eneste fravær forventes at være højre wingback Cuadrado.

Juventus:
Mens Inter har henrykt Serie A-fans med fremragende fodbold gennem hele sæsonen, har Juventus grebet tingene lidt anderledes an. Man bliver sjældent blæst bagover i ren fodboldbegejstring, når Allegris pragmatiske og defensive Juventus-mandskab indtager banen, men man må alligevel løfte på hatten for den italienske træner og den vindermentalitet han har fået pumpet ind i holdet.

Juventus er uden nederlag i de seneste 17 ligakampe, mens det kun er blevet til ét nederlag i sæsonens 24 kampe på tværs af turneringer.

‘’Den Gamle Dame’’ snublede i sidste weekend, da det hjemme mod bundholdet Empoli blot blev til 1-1 efter Milik havde sat holdet i en penibel situation med en udvisning allerede efter 18 minutter. To tabte point, som gør, at man for alt i verden ikke må tabe søndagens topbrag mod Inter.

Juventus er fortsat uden karantæneramte Pogba og Fagioli, som stort set ikke har været en del af holdet i denne sæson. Ydermere er Milik i karantæne efter sit røde kort mod Empoli, mens De Sciglio og Kean forventes ude med skader.

Karantæner:
Inter: Ingen
Juventus: Paul Pogba, Nicolò Fagiolo og Arkadiusz Milik

Bud på startopstillinger:
Inter (3-5-2): Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian - Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Martinez

Juventus (3-5-2): Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic - Chiesa, Vlahovic

Dom:
Sæsonens første indbyrdes opgør endte 1-1 i en ikke voldsomt sindsoprivende affære. Ved den lejlighed virkede begge mandskaber ganske tilfredse med bare ikke at tabe. På den måde kunne Inter holde forspringet i toppen, mens Juventus ikke blev sat længere tilbage i guldkampen.

Et lignende scenarie virker ganske sandsynligt denne gang. Inter er allerede et point foran Juventus med en kamp i hånden, hvorfor hjemmeholdet kan være fint tjent med uafgjort. Omvendt står Juventus her overfor sæsonens nok sværeste kamp, hvor et nederlag tilmed kan ende med at agere et lille dødsstød til mesterskabsdrømmene.

De to holds 3-5-2 formationer kan risikere at sætte hinanden i skak, i hvad der må forventes at blive en intens og taktisk forestilling. Dommen lyder på endnu en pointdeler. 1-1.