Video : Tipsbladet
Skandinavien

Berthel Askou vil kapre FCM- og FCN-emne

IFK Göteborg forsøger at hente stortalent, der har været rygtet til FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

Isak Alemayehu fyldte blot 17 år for ni dage siden, men han har allerede fået debut for Djurgårdens bedste mandskab.

Det kastede sidste år en prøvetræning i FC Midtjylland af sig, ligesom FC Nordsjælland angiveligt havde midtbanespilleren på blokken. Alemayehu endte dog med at skrive under på en ny aftale med Djurgården.

Et års tid senere florerer der så igen rygter om svenskeren. Ifølge FotbollDirekt ønsker Jens Berthel Askous IFK Göteborg at tilknytte det store talent.

Klubbens tekniske direktør, Ola Larsson, ønsker ikke at kommentere rygtet, men erkender, at Alemayehus profil passer til Göteborg.

- Aldersmæssigt passer han ind. Vi vil sørge for at give unge spillere chancen, hvis de er gode nok. Det har vi allerede gjort meget i år, og det er vigtigt for os at vise nye spillere, at de har mulighed for at gå hele vejen til førsteholdet.

IFK Göteborg har de senere år haft større succes end Djurgården med at udvikle unge spillere.

- Vi er et rigtig godt valg for spillere i den her kategori. Det kan lige så godt være spillere fra vores eget akademi, vi kigger på. Jeg synes, at Göteborg skal fortsætte med at hive unge spillere op. Det ene er, at man skal være god nok til at spille for Göteborg, men det vigtigste er, at man gerne vil spille i IFK Göteborg.

Isak Alemayehus aftale med Djurgården løber indtil udgangen af 2025.