Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk keeper på klubjagt: Er klar på lidt af hvert

Kasper Thiesson Kristensen er snart klubløs, når kontrakten med Trelleborg udløber ved årsskiftet, og han er meget åben for det næste karrieretræk.

For snart tre år siden tog Kasper Thiesson Kristensen en stor beslutning. 

Han skiftede fra en reserverolle i AGF til svenske Trelleborg for at blive førstemålmand. Karrieren havde indtil da budt på seks førsteholdskampe for AGF og adskillige splinter i måsen fra bænken af, så nu skulle det være - fast spilletid skulle i højsædet. 

Det har han så sandelig fået siden. Han har været fast mand i Trelleborg i den næstbedste svenske række, men om lidt er det slut. Kontrakten løber ud ved årsskiftet, og den bliver ikke forlænget. Det er danskerens egen beslutning, for nu vil han prøve noget andet i karrieren.

- Jeg har spillet fast i de sidste tre år, så det var meget naturligt, at der skulle ske noget nyt nu her, fortæller han til Tipsbladet. 

Trelleborg tog ellers hul på snakken tidligere på året omkring en forlængelse, men Kasper Kristensen ville gerne se tiden an, hvilket de ifølge ham kun syntes var fair nok. Dermed har han spillet med åbne kort, og det gør han også nu, når karrierens næste træk skal findes.

- Der er ikke noget på plads endnu. Jeg er meget åben og ikke så kræsen. Jeg kigger lidt med åbne kort og er klar på lidt af det hele, så det er ikke sådan, at jeg higer efter at komme hjem til Danmark igen. Det kan sagtens være, at det ender sådan, men jeg udelukker ikke noget som helst.

- Jeg er ung og har ingen børn, jeg skal tænke på, så det er nu, jeg har muligheden for at komme lidt rundt, hvis de muligheder skulle opstå.

Kasper Thiesson Kristensen (i midten) nåede at spille seks førsteholdskampe for AGF. Foto: Jan Christensen/Getty Images.

Han lægger vægt på, at han ser opad. Håbet er at finde en klub på højere niveau end Trelleborg, og det skal forhåbentlig være som førstemålmand. Fodbold handler nemlig om at spille kampene, og derfor råder han også unge danske målmænd, som måske har langt til spilletid i deres nuværende klub, til at søge mod nye adresser, også selv om det er langt væk hjemmefra.

- Jeg kan kun anbefale det. Specielt for målmænd handler det om at få nogle kampe og noget erfaring. Det var også de anbefalinger, jeg fik dengang: kom ud og tag et skridt ned for så lidt senere forhåbentlig at komme op igen.

- Bare det at komme ud og føle, man er prioriteret og vide, man skal spille hver weekend og få noget erfaring - det er den eneste vej, lyder det fra den 24-årige målmand. 

Det skal der nok være nogle unge målmænd, som skriver bag øret. Hvad fremtiden bringer for Kristensen, må tiden vise. Sikkert er det, at han er klar til det næste store skridt.