• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Dansk succestræner forlænger i norske Strømsgodset

Foto: Getty Images

Strømsgodset forlænger samarbejdet med danske Henrik Pedersen, som de er yderst tilfredse med.

Af Victor Risager

Efter knap et år som cheftræner i Strømsgodset bliver danske Henrik Pedersen nu belønnet for sine præstationer.

Cheftræneren og klubben er således blevet enige om en ny, længerevarende aftale, som skal sørge for, at Henrik Pedersen er at finde i den norske klub til og med 2023-sæsonen. Det meddeler Strømsgodset på sin hjemmeside.

I forbindelse med kontraktforlængelsen får den danske manager store roser med på vejen af sin chef, sportschef Jostein Flo.

- Denne forlængelse betyder utrolig meget for Strømsgodset. Henrik har på mange måder taget klubben med storm, og han har leveret en imponerende mængde arbejde, siden han kom her. Han har stor indflydelse på klubben og ved, hvad han står for. Han har en enorm vindermentalitet, og han ofrer alt for, at holdet kan præstere. Det er viden og hårdt arbejde, der tæller, og han er i færd med at indføre en spillestil i Strømsgodset, der er fremtidsorienteret og meget lig mange af de hold, der dominerer i europæisk fodbold, siger Jostein Flo til Strømsgodsets hjemmeside og tilføjer:

- Henrik er en træner, der på et eller andet tidspunkt kommer til international fodbold. Jeg er helt sikker. Vi er meget glade for, at han ønsker at bygge videre på det, vi har startet, og fortsætte med at arbejde langsigtet og strategisk med os. Nu vil han fortsætte og videreudvikle sin spillestil med en gruppe spillere, der er unge, sultne og som konstant tager nye skridt. Det er vigtigt for klubben, at vi nu har kontinuitet.

Henrik Pedersen kom som sagt til Strømsgodset, hvor klubben lå sidst i Eliteserien efter 16 spillerunder, men de endte med at redde sig.

I denne sæson er Strømsgodset nummer 12 efter 18 spillerunder, men de har blot to point op til nummer otte.

Den 42-årige manager har tidligere været cheftræner for HB Køge og tyske Eintracht Braunschweig, mens han også har været ungdomstræner i flere danske klubber og hos Red Bull Salzburg. 

Læs også:Succesfuld dansker om sit lavpunkt: Det var som at spille en serie 1-kamp