Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk træner solgt til England: Træt af det

Henrik Jensen er ikke længere cheftræner i Kalmar, da han er skiftet til Burnley. Kalmar-profilen Jacob Trenskow siger til Tipsbladet, at han er ærgerlig over at miste ham.

Kalmar FF måtte for kort tid siden vinke farvel til cheftræner Henrik Jensen, da han har landet sig et stort job som assistent i Burnley. 

Dermed skal Jacob Trenskow og co. have ny cheftræner. 

Den danske Kalmar-profil siger til Tipsbladet, at han er ked af at miste den danske cheftræner. Trenskow er dog glad på Jensens vegne.

- Jeg var da lidt træt af det, da jeg fik det at vide. Henrik har været der i alt den tid, som jeg har været der, og jeg synes, at han er en super dygtig træner og et rigtig godt menneske, så det var lidt træls, at han skulle videre, men man siger jo ikke nej til Burnley. Det er selvfølgelig lidt hårdt, siger Jacob Trenskow til Tipsbladet.

Hvad har du lært af ham?

- Vi havde en rigtig god snak, inden jeg gik på ferie, hvor han bare motiverede mig helt vildt meget. Han har vist mig en masse tillid, og det har en spiller brug for en gang imellem. Han har lært mig, at fodbold er i begge retninger som kantspiller. Man skal med hjem hver gang, så især i den defensive del har jeg lært rigtig meget af ham.

Resultaterne har dog ikke været imponerende for Kalmar, der kæmper for at undgå nedrykning i Allsvenskan. De dårlige resultater overskygger offensivspillerens egen succes.

- Man er jo glad for den personlige succes med at score mål og lave assists, men man kan ikke være 100 procent glad. Resultaterne overskygger det. Det er hårdt at rode dernede, og hver kamp er en finale fra nu af.

- Det har været lidt hårdt, men så var det godt, at vi vandt i weekenden. Det hjalp på humøret, siger danskeren, der ikke vil kalde holdets situation for en krise på trods af krisesnak i de svenske medier.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Skulle vænne sig til det
Den tidligere HB Køge-spiller fortæller, at han nyder at være en del af den svenske klub, men det har også taget lidt tid at finde sig helt til rette. Han kom til klubben i sommeren 2023.

- Man skal selvfølgelig vænne sig til en ny klub. Der er nye mennesker og et nyt land, og det tager noget tid, før man kommer ind i det hele. Det gjorde det for mig. Jeg skulle have styr på en masse ting.

De gode præstationer giver ham mod på mere.

- Det er selvfølgelig dejligt at kunne hjælpe holdet, selvom det ikke er gået, som vi havde håbet. Det har gået super godt for mig i 2024, så det er rart, og det giver noget selvtillid, siger Jacob Trenskow til Tipsbladet.

Kalmar er nummer 14 i Allsvenskan, og Trenskow har leveret fem mål og fem oplæg i 12 kampe.