Foto: Kent Even Grundstad
Skandinavien

- De er på niveau med Brøndby og FC Midtjylland

Danskerklubben Bodø/Glimt har i de seneste år været en af de mest succesfulde skandinaviske klubber, og skulle man rykke dem over i en dansk kontekst, så tilhører de absolut topfeltet.

Det kan umuligt være gået mange interesserede fodboldnæser forbi herhjemme, at norske Bodø/Glimt har leveret nogle glimrende resultater i nyere tid. 

Særligt i Europa har de været et af de mest succesfulde skandinaviske hold, og selv om man torsdag røg ud af Conference League takket været et noget ufortjent nederlag til Ajax, så viste man, at man så sandelig er i stand til at bide skeer med større klubber. 

Glimt vil gå ind i toppen af Superligaen og spille med på niveau med Brøndby, Midtjylland og de hold. Det er jeg ikke i tvivl om.

Kasper Kececi
Træner, Bodø/Glimt

Klubben er faktisk også interessant i en dansk sammenhæng, for der er ved at etablere sig en lille danskerkoloni oppe nordpå. På banen kan man glæde sig over at råde over Adam Sørensen, Albert Grønbæk og Kasper Høgh, men også i staben er der dansk islæt. Kasper Kececi har de seneste par år været ansat i klubben, omend det ikke er på førsteholdet, og i øjeblikket besidder han en stilling som cheftræner for Bodø/Glimts U19- og B-hold, ligesom han er metodikansvarlig i klubben.

Han kender klubben ind og ud og er ikke i tvivl om, at de ville gøre sig godt i dansk fodbold, hvis de spillede der.

- Jeg vurderer, at Bodø er et hold, som ville kunne spille med i toppen af den danske Superliga, men FCK's topniveau er højere, med det de har præsteret de sidste par år. Men Glimt vil gå ind i toppen af Superligaen og spille med på niveau med Brøndby, Midtjylland og de hold. Det er jeg ikke i tvivl om, siger han over telefonen til Tipsbladet og fortsætter:

- De mangler den Champions League... Så kan du begynde at sammenligne med FCK, hvis de får de med. Der har FCK lige lidt større muskler, hvad det angår. Men jeg tror ikke, de er langt fra hinanden.


Der har været meget at glæde sig over, hvis man er Bodø/Glimt-fan disse år. Foto: IMAGO

Generelt skal man ikke undervurdere norsk fodbold, mener den danske fodboldtræner, og det er faktisk noget, som vi i Danmark har en lille tendens til stadig at gøre.

- Toppen i Norge er god. Bredden på de norske hold... Hvis du sammenligner hold fra Superligaen mod Eliteserien, så er mit indtryk at hold fra Superligaen vil klare sig bedre, hvis du sammenligner direkte.

- Men Bodø/Glimt har vist de sidste år, at de har fået nogle ting til at lykkes, både i Eliteserien og i Europa. Det har ikke været glemt i Danmark. Der har været dækning, og man har lagt mærke til det, men det kan godt være, at der ligger en gammel forestilling omkring norsk fodbold, som måske skal revideres en lille smule, forklarer han. 

Drømmer om mere
30-årige Kasper Kececi er nok ikke et navn, der får klokken til at ringe hos størstedelen af de danske fodboldfans, men i Norge er han i gang med en utrolig spændende karriere. Han kom til klubben for snart to år siden efter mange år på AGF's akademi. I Bodø/Glimt startede han i en trænerrolle på akademiet, men siden er han altså avanceret til at blive cheftræner på U19- og B-holdet, som praktisk talt er det samme.  

Trænerambitionerne er da også store fremover, og det kan sagtens være, at vi i fremtiden skal se ham på et førstehold.

- Jeg er startet på Pro-licensen i januar, så det giver mig nogle muligheder i fremtiden, hvis jeg gerne vil jagte de her cheftrænerdrømme endnu mere, siger han og uddyber:

- Lige nu har jeg det rigtig godt i den rolle, jeg har nu, og jeg udvikler mig rigtig meget i trænerrollen. Man drømmer selvfølgelig om at tage endnu flere skridt og få lov at være omkring et førstehold en eller anden gang ude i fremtiden, men der er lige nogle år i værkstedet endnu, før det kan lade sig gøre, slår han fast. 

Nu her kan han glæde sig over at være ansat i en klub, som i øjeblikket er en af de mest interessante i Skandinavien overhovedet.