Video : Tipsbladet
Skandinavien

Efter doping-kontrol: Malmö-folk straffet

To dopingkontroller gik helt skævt, og det koster nu.

Svensk fodbold er blevet ramt af to særprægede sager i forbindelse med deres antidoping-kontroller. Det gælder to spillere med tilknytning til Malmö FF, hvor den ene er profilen Pontus Jansson samt den udlejede spiller Hugo Bolin, der er i Degerfors.

Det kan Fotbollskanalen fortælle.

For Janssons vedkommende handler det om, at han havde opført sig på en måde overofr en kontrollant, som blev anset som forulempende. Selv har han peget på, at han blot havde kritiseret og italesat, at der kun var én til at kontrollere flere MFF-spillere, der skulle testes.

Ikke desto mindre har det kostet ham en karantæne på to kampe.

Malmö-sportschef Daniel Andersson har i den forbindelse meldt følgende ud på klubbens hjemmeside.

- Vi har gennem årene været involveret i en masse dopingkontroller, der er blevet gennemført uden problemer. Organisationen denne gang var lidt anderledes end vi er vant til og der opstod nogle misforståelser som vi mener kunne have været undgået med mere klarhed og bedre ledelse fra kontrollørernes side, siger han og fortsætter:

- Når det så er sagt, så kunne og burde vi i Malmö FF have handlet på en meget bedre måde. Og det samme mener vi gælder for dem, der stod for kontrollen, lyder det fra Daniel Andersson.

Når det kommer til udlejdede Hugo Bolin, så skulle have forladt det område, som den udsendte antidoping-medarbejder kunne holde øje med, ligesom han skulle have været 'ulydig' om de instrukser, som der skulle gennemføres. Derudover afveg han, så han aldrig kom til at foretage en kontrol.

Det betyder, at Bolin har fået en bøde på 10.000 svenske kroner, der svarer til 6200 danske.