• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Ét år til kontraktudløb: Er åben for attraktivt skifte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Søren Rieks har ingen klart defineret plan om at forlade Malmö FF, hvor han føler sig hjemme. Men hvis der dukker noget attraktivt op, kan han godt fristes.

Af Anders Dehn

Han havde været lige ved og næsten mange gange, men i 2020 lykkedes det endelig Søren Rieks at vinde en titel. Dermed har han opnået det, der var hans primære målsætning med at skifte til Malmö FF.

Det betyder ikke, at han nødvendigvis er på vej væk, men den tidligere landsholdsspiller afviser det heller ikke pure. 33-årige Rieks har kun et år tilbage af sin kontrakt, så hvis han skal nå et sidste eventyr, skal det til at være.

Det kræver dog, understreger han, at han får et spændende tilbud.

- Det skal være noget attraktivt. Jeg kommer ikke til at skifte for ingenting. Jeg føler mig hjemme her, og det gør min familie også. Det er ikke sådan, at jeg har travlt med at komme væk. Det skal være noget attraktivt, både for mig og familien, siger Søren Rieks til Fotbollskanalen.

Læs også:Malmö-dansker sender stikpille til rival

Den tidligere Superliga-profil har da også stadig til gode at fejre et mesterskab ordentligt. Da Malmö FF vandt det tidligere på måneden, fik han og de andre spillere festen godt og grundigt ødelagt.

Bedst som de havde sat sig i bussen, der skulle køre dem til hotellet, hvor festen stod klar, tikkede en besked ind Rieks' telefon: Anders Christiansen var testet positiv for coronavirus, så hele truppen skulle isolere sig hver for sig. Derfor var middagen og ikke mindst guldfesten aflyst.

- Det var rimelig antiklimatisk, fortalte Rieks dengang til tipsbladet.dk.

Læs også:Dansk Malmö-profil ser landskamp fra sofaen: Håneretten er vigtig mod svenskerne

- Man troede jo ikke rigtig på det til at starte med. Først kom der en kort besked om, at alt var aflyst den aften, og så fik vi nærmere besked senere. Vi var lidt rundt på gulvet, for vi havde lige vundet guld og var klar til at tage videre med god middag og fest. Det blev der hurtigt slukket lyset for, og så stod man dér.

- Vi mistede også hurtigt lysten, fordi "AC" havde testet positivt. Så i stedet tog jeg på Burger King og købte mad - en klassisk Whopper, den går man ikke galt i byen med - og så tog jeg en øl derhjemme.

Malmö mangler én kamp i denne sæson. Den spilles på søndag mod Östersunds FK.

Læs også:Fik mesterskabsfest aflyst: Dansk profil fejrede guld alene på Burger King

Læs også:Malmö FF er svenske mestre: Jon Dahl fører klubben tilbage på tronen

Læs også:Rieks kan spille tidligere klub mod nedrykning: Kan blive svært for dem

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus