Skandinavien Kenneth Jensen

Forklarer vildt skifte: Dansker solgt bag egen ryg

Foto: Getty Images

Dansk midtbanespiller var ikke præsidentens kop te i Chievo, og derfor blev han solgt. Men han fik reelt ikke noget at vide om transferen, før den var lavet.

Af Kenneth Jensen

Den danske midtbanespiller Anders Christiansen er lidt af en legende i Malmö FF og den svenske række, hvor han er regnet for at være en stor profil, men i klubber i Belgien og Italien har den centrale midtbanespiller aldrig kunnet finde fodfæste.

Danskeren, nu 31 år, blev solgt til italienske Chievo fra FC Nordsjælland, men formåede ikke at slå igennem, og så kom han til Malmö FF og blev en stor profil. Her er han tilbage efter en kort afstikker til belgiske Gent, hvor han heller aldrig fandt fodfæste.

I Lundhs Podcast på Fotbollskanalen fortæller danskeren, at han i Chievo ganske enkelt blev solgt uden at kende til det, før han skulle pakke flyttekasserne. 

Du blev solgt bag din ryg?

- Nemlig, siger Anders Christiansen og forklarer siden lidt om tiden i Chievo, hvor han blandt andet blev presset af præsidenten i en skadesperiode.

- Præsidenten kom til træningsanlægget, da han havde hørt, at jeg ikke ville spille kampe, men at jeg kunne træne - dog uden at gå i dueller. "Jeg har hørt, du ikke vil spille kampe?", og så svarede jeg, "jeg er skadet, og vi kan kalde på lægen sammen, for han siger, at jeg ikke kan spille i seks uger, da jeg har et ribbensbrud".

- Så fortsatte han. "Men du kan træne"? "Ja, jeg kan træne, men jeg kan ikke gå i dueller, for det gør meget ondt". De ville gerne af med mig, men på grund af skader og karantæner, manglede de spillere. Jeg sagde, at jeg ville gøre alt, jeg kunne, men at jeg var skadet. Han stod bare og kiggede mig i øjnene for at se, om jeg løj for ham og træneren. Men han sagde aldrig noget om at være glad eller utilfreds med mig - jeg har ikke talt med ham siden, siger Anders Christiansen i Lundhs Podcast på Fotbollskanalen om tiden i Chievo.

Han endte med at blive solgt til Malmö FF, som siden har vist sig som et dejligt sted for Anders Christiansen, men forhandlingerne og transferen foregik reelt bag hans ryg, og det er noget, som den dag i dag stadig sidder i den 31-årige midtbanespiller, der også har en fortid i Lyngby Boldklub.

Anders Christiansen har kontrakt med Malmö FF frem til 31. december 2024.